VIDEO. Lokeren is doodziek: Maes en co pakken 5 op 30 na verlies tegen Kortrijk

Photo News
Oei, Lokeren. Víjf. Op dértig. ’t Is dat ze van Waasland-Beveren wonnen met een zondagsschot -remember die raket van Ben-Harush- of het was drie op dertig geweest. Na nieuw verlies, thuis tegen Kortrijk, is de bodem echt wel bijna bereikt. Lokeren is écht doodziek.

’t Begon nochtans goed voor Lokeren. Na een kwartiertje stond het 1-0. Doelpunt Miric, na een mooie doorsteekpass van De Ridder. Miric had diep in de spits de voorkeur gekregen op Jovanovic. “Met Miric kan je naar de oorlog”, had Peter Maes z’n keuze verdedigd. Niet ten onrechte, zo bleek dus.

Niet dat Lokeren opeens toverde of zo, verre van, maar de burger kreeg toch weer moed. Scoren, thuis, daar was Lokeren dit jaar nog maar één keer in gelukt. Die raket van Ben-Harush, weet u nog? 1-0 was trouwens ook de ruststand, al ontsnapte de thuisploeg op slag van rust twee keer: Mboyo trapte op de paal, Stojanovic -mooi in het straatje gestuurd- mikte net naast.

Photo News

Na rust nog steeds geen geweldige partij, maar Lokeren leek alles behoorlijk onder controle te hebben. Vertrouwen is echter o zo broos als je onderin staat. Na een weinig doortastende ingreep van De Wolf, mocht D’Haene aan de tweede paal vrij aanleggen. Hij aarzelde niet en knalde overhoeks binnen. Kwartiertje later kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong. Mboyo vond invaller Avenatti, die de bal in niemandsland moederziel alleen in doel mocht deviëren. In blessuretijd maakte Ouali -opnieuw op assist van Mboyo- er zelfs nog 1-3 van.

Gouden driepunter voor Kortrijk, dat onderin iets meer ademruimte krijgt. Voor Lokeren blijft de toestand bijzónder zorgwekkend. Ziek, doodziek is deze ploeg.Tekenend: na het laatste fluitsignaal van Boucaut bleven zowat álle spelers roerloos op de plaats staan waar ze zich op dat moment bevonden. Niet meer weten wat gedaan. Verlamd.

Eén gelukje nog voor Lokeren: ’t is drummen onderin. Zulte Waregem, Moeskroen, Lokeren, Waasland-Beveren: het is niet enkel op Daknam kommer en kwel.

BELGA10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christophe Lamon

  Lokeren slaagt er maar maximum 1 helft op niveau te spelen. Schrik ? Conditie ? Alleszins staat er geen ploeg op het veld. Zwakke middenveld, zwakke deridder, zwakke hupperts. Zo pak je nooit punten. Maes, wakker worden of zelf conclusies trekken.

 • Anthony Peeters

  Ik vind Lokeren toch niet slecht spelen! Ze moeten gewoon beter afwerken!

 • Joris Bemoeyaert

  Kan Lambrecht, de voetbalkenner, niet ingrijpen? Maes buiten bv, en Billie Turf in de plaats. Ale tis maar even een denkpiste hoor. Of Dury? Naar het schijnt staat die ook in de etalage. Wie is er dan nog beschikbaar? Vanderhaeghe? Die staat ook al met 1 been op de parking. Zo zie je maar, als de rijken Coucke en Lambrecht te gierig zijn om te investeren kom je dergelijke zaken tegen.

 • didier de coster

  denk dat bedrijf deschacht dringend zal moeten overnemen bij lokeren of ze verdwijnen voor goed uit eerste , kom dan maar ne keer weer terug , zie westerlo , lierse, lommel ed, komaan olivier, waag een gokske op uw ploegske ; aagent

 • Louis Meeus

  Word in Lokeren ook voetbal gespeeld?