VIDEO. Leider Genk ziet één helft serieus af, maar trekt na totale ommekeer in vurige match op de Bosuil met drie punten huiswaarts

Photo News
Antwerp
ANT
Antwerp ANT
2
4
KRC Genk GNK
GNK
KRC Genk
Van mentale weerbaarheid gesproken. Racing Genk vocht zich op de Bosuil terug uit een verloren positie. De competitieleider kreeg na rust twee strafschoppen en boog zo een dubbele achterstand om in een 2-4-overwinning.

Antwerp bracht Racing Genk tot de aan de rand af de afgrond. Bij de rust keken de Limburgers tegen een dubbele achterstand aan, maar met twee strafschopgoals bracht Ruslan Malinovskyi Genk eerst op gelijke hoogte. Topschutter Ally Samatta voltrok het klein mirakel met zijn negende treffer van het seizoen.

Racing Genk werd voor rust afgetroefd op power en op enthousiasme. Op een schotje van Edon Zhegrova na kregen de Limburgers voor rust niks voor mekaar. De eerste echte kans voor Antwerp resulteerde meteen in een goal. Heynen verspeelde de bal op eigen helft, Refaelov hield Dewaest af en leverde dan een gemeten doorsteekballetje af op Bolingi. De schoof de bal beheerst voorbij Vukovic. Het was de eerste bal die de Congolees niet mismeesterde, maar hij kon wel tellen. 

BELGA

Horrorscenario 

Racing Genk was even van slag en Ivo Rodrigues kwam dicht bij een tweede treffer, zijn knal vond de vuisten van Vukovic. Het drukke programma leek voor het eerst echt te wegen op het Genkse spel. Weinig vernuft, weinig genialiteit. Wat schuchtere pogingen uit de tweede lijn, maar niets om Bolat te verontrusten. Bovendien hielden Van Damme - ’t was zo’n wedstrijd voor Jelle - en Arslanagic het hart van de defensie goed gesloten. 

Genk leek vrede te nemen met een kleine achterstand bij de rust, tot Antwerp in de extra tijd nog eens toesloeg. Mbokani snoepte Dewaest de bal af tegen de zijlijn en stak diep op Juklerod. De Noorse linksachter kwam rechts voorin in balbezit. Eigenlijk wist hij zich geen raad met de situatie, als een vis op droge, hulpeloos. Lopen dan maar, tot in de Genkse zestien. Joseph Aidoo dekte onbegrijpelijk het centrum af waardoor de baan voor Juklerod helemáál vrij lag. Tot overmaat van ramp liet Vukovic zich ook nog eens in zijn korte hoek vloeren. Horrorscenario voor Genk en dat op Halloween. Nu gebeuren er op zo’n avond doorgaans wel meer gekke dingen.

Photo News

Twee penalty’s

Genk kwam wel met hernieuwde moed uit de kleedkamers en kwam tien minuten na rust op 2-1. Van Damme hield een knal van Paintsil met de arm uit doel. Boucaut zag het niet, maar de VAR greep correct in. Malinovskyi trof raak vanop de stip. Drie minuten later kreeg Genk een nieuwe strafschop. Ndongala ging neer na licht contact met Buta, Boucaut wees deze keer wel gedecideerd naar de stip. Malinovskyi trapte zijn tweede elfmeter van de avond tegen de touwen. De Bosuil keerde zich tegen de scheidsrechter en vond in Boucaut een makkelijk slachtoffer. 

Maar eerlijk is eerlijk, de Great Old vergat na rust ook gewoon te voetballen en hielp Genk zo in het zadel. En dan moest het moment van Ally Samatta nog komen natuurlijk. Een kwartier voor tijd was het zo ver. Malinovskyi bracht een afgeweerde hoekschop terug voor goal, Samatta kopte de 2-3 voorbij Bolat. Net voor rust stiftte Samatta ook nog de 2-4 over Bolat. Racing Genk blijft de enige ploeg waartegen Antwerp geen enkel punt kon pakken sinds de terugkeer op het hoogste niveau. De Limburgers kunnen Club Brugge zaterdag op zes punten zetten.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
Photo News
Photo News
BELGA
BELGA
Photo News135 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Leon TRIMPE

  Inderdaad Alexandre was echt niet T.OP .

 • Frank Aerts

  Freddy stop met zagen jongen. Die corner was inderdaad niet correct maar gewoon doordat de scheidsrechter het verkeerd zag. Ik moest ook drie keer kijken naar de beelden. Nu is plots alles omgekocht, hè hè hè, flauwe mens.

 • frank veus

  Heel antwerp zaagt en klaagt , en wat is jullie reactie dan bij de 1-0 ?? Tot 2 x toe doet antwerp een fout op een speler en er wordt niet gefloten en zo valt de 1 - 0 . Als je klaagt moet je het langs de 2 kanten zien .

 • Marcel Wouters

  Wat was er alweer mis met mijn reactie? Toch een duidelijke uitleg waarom de tweede strafschop terecht was. Een voorbeeld van een strafschopfout. En eenieder die als voorspeler in een ploeg gespeeld heeft zal het daarmee eens zijn.

 • Luc Van Doren

  Eerste strafschop terecht, tweede heel licht, nooit hoekschop bij de derde goal. Bij alles wat er de afgelopen weken is gebeurd zou het me verbazen mocht er een reukje aan zijn. Het lijkt me dat de scheidsrechters zich wel even gedeisd zullen houden. Maar dit doet hun imago geen goed en roept weer vragen op natuurlijk...