VIDEO. Leider Genk dient Anderlecht eerste thuisnederlaag toe, Pozuelo haalt trekker over

Anderlecht
AND
Anderlecht AND
0
1
KRC Genk GNK
GNK
KRC Genk
Racing Genk heeft de topper op het veld van Anderlecht gewonnen. Eén klasseflits van Alejandro Pozuelo besliste over winst en verlies.

Philippe Clement vroeg meer zakelijkheid na de opdoffer in Malmö, wel hij kreeg het ook. Anderlecht en Racing Genk hielden mekaar een hele wedstrijd in evenwicht, maar ‘a touch of genius’ van Pozuelo schonk de Limburgers toch de drie punten. Enkele opvallende vaststellingen vooraf. Voor Moriaka en Appiah was er na het spektakelstuk van donderdag tegen Trnava geen plaats in de selectie van Anderlecht. Dimata dook voor het eerst sinds hij met vakantie werd gestuurd opnieuw op, de spits zat op de bank. Het aantal tieners in de ploeg van Hein Vanhaezebrouck was in vergelijking met de partij op STVV gehalveerd. Anderlecht had donderdag krachten gespaard, zeker in vergelijking met Racing Genk. Een trip naar Malmö en een stevige wedstrijd in de benen. Clement wijzigde zijn ploeg maar op één plaats. Joseph Paintsil begon op de bank en stond zijn plaats af aan Dieumerci Ndongala. 

Photo News

Veel vooraf omdat er bitter weinig gebeurde tijdens de wedstrijd. Kansarmoede troef in Anderlecht - Genk, de hobbelige grasmat maakte goed voetbal sowieso al lastig. Anderlecht begon met de beste bedoelingen en claimde in de openingsfase het balbezit. Makarenko gingen hun kans van ver, zonder succes. Racing Genk heeft het schijnbaar alsmaar lastiger met de snelle opeenvolging van de matchen. De Limburgers voetballen minder fris dan pakweg anderhalve maand geleden. En dat in de wetenschap dat Genk deze maand nog zeker 6 en mogelijk 7 (als ze zich woensdag plaatsen voor de kwartfinale van de beker) wedstrijden voor de boeg heeft. Maar dan is het wel prettig dat je altijd kunt rekenen op individuele klasse. Voor rust dreigde Genk enkel met pogingen vanop afstand. Het vizier van Malinovksyi heeft al scherper gestaan. Pozuelo en Trossard probeerde het team na rust op de schouders te nemen. Net toen we schreven dat ze de boel daarbij iets te veel probeerden te forceren toverde Pozuelo een heerlijke deviatie uit zijn linker. Hij duwde de millimetervoorzet van Sander Berge in één tijd voorbij de kansloze Didillon. Qua zakelijkheid kon die Genkse aanval wel tellen.

Photo News

Anderlecht stond zo plots met de rug tegen de muur en Gano miste een eerste kans om de Brusselaars uit te tellen, maar miste van dichtbij. Anderlecht herstelde niet meer van de opdoffer. Verder dan de aanzet tot een slotoffensief kwam Anderlecht niet. Na een maand november pakte Racing Genk drie deugddoende punten. De kloof met Club Brugge blijft op die manier vier punten. Anderlecht liet de kans schieten om over Antwerp naar de derde plaats te wippen.

Photo News
BELGA
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
BELGA
BELGA
BELGA43 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Robert De Meulder

  Als Genk deze ploeg nog 3 jaar bijeen kan houden speelt het minstens bij de 16 laatste in de CL.Het is nu aan het bestuur of ze dat wil of weer de beste laten vertrekken voor een beetje geldgewin en op die manier NOOIT in de vetpot spelen.

 • Norbert Deploige

  Iedereen zit hier maar uit te pakken met de jeugd van Anderlecht. De gemiddelde ouderdom van Genk is 23 met dan nog een doelman van 33. Zou het dan kunnen dat de gemiddelde ouderdom van Genk rond de 22 schommelt? Dat zijn dan oude mannen of wat? De enige kans van Santini werd voorafgegaan door een fout op Trossard. Die ref was van mening te moeten fluiten zoals PUT in Antwerpen. Zo’n reis noem ik laffaards.

 • Dirk Van der Weeën

  Foubert ik zou een toontje lager zingen moest ik u zijn,want als er hier iemand is die steeds onnozele commentaar geeft op alles wat Club aangaat ben jij dat toch.Samen met die 2 andere onnozele subjecten.Ik begin jullie ervan te verdenken dat jullie sups zijn van het grote Club,zoals jullie onze ploeg volgen.

 • Hans Willems

  Dat zou ik niet durven zeggen Foubert, je komt toch heel dicht in de buurt. Ja, en wat de heren lans en Thijs zeggen, daar lachen we eens goed mee. Leuke humor om de werkweek te beginnen

 • Tom Haezebrouck

  Ja Lans als je altijd belachelijke commentaar hebt op Club moet je niet janken als ze eens reageren op uw clubke.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00