VIDEO. KVO en Verheyen zijn de speelbal van Club Brugge in Jan Breydel: blauw-zwart haalt stevig uit tegen Oostende

BELGA
Club Brugge
CLU
Club Brugge CLU
4
0
KV Oostende KVO
KVO
KV Oostende
Just in time. Club sluit oktober alsnog af met een zege. ’t Had zelfs niet eens een doelman hoeven op te stellen… Zó zwak was KV Oostende. Aan de rust hing de kustploeg met een 3-0-achterstand al in de touwen. Schrijvers, Vanaken en Wesley hadden dan al hun doelpunt op zak. Schrijvers zorgde in de tweede helft met zijn tweede nog voor de 4-0. Naast KVO-doelman Ondoa had ook de videoref vanavond zijn werk. Scheidsrechter Erik Lambrechts ging tot twee keer toe naar de beelden kijken. Hij kende Club daarbij een strafschop toe en oordeelde later dat het leer niet over de doellijn ging.

Hoeveel weken zou Gert Verheyen nodig hebben om de beste speler van KV Oostende te zijn? Twee? Of drie? Echt niet langer hoor. Het zegt álles over de kwaliteit waarmee hij het moet doen. Dít KVO mag al van geluk spreken dat het een rustig seizoen kent – in elke topmatch weer is het niveau- en doelpuntenverschil aandoenlijk. Zelfs de Fox zou nog van waarde kunnen zijn – Franky Van der Elst is er intussen 57…

Photo News

Club Brugge veegde anderhalf uur lang de vloer aan met Oostende. Superieur in alle facetten. Verfijnder, sterker, slimmer, volwassener,… Moeten we blijven doorgaan? Het concept was bovendien al snel duidelijk: telkens weer de ruimte in de rug van de backs viserend. Rits haalde op het kwartier de achterlijn en kreeg vervolgens een vrijgeleide om uit te zoeken hoe hij de bal voor doel zou brengen. Schrijvers – eenzaam ter hoogte van de strafschopstip – aarzelde niet: 1-0. Niet veel later zou er van een wedstrijd geen sprake meer zijn.

BELGA

Ref Lambrechts zijn ‘walkietalkie’ piepte. Het was Tim Pots, vanuit het VAR-busje. “Zou je eens niet gaan kijken naar die overtreding van Bataille op Diatta?” Het heeft zonder discussie voor een nieuwe dimensie in het voetbal gezorgd, die spanning als de ref naar het tv’tje aan de zijlijn loopt. Gisteravond had de helft van Jan Breydel zelfs niet door om welke fase het ging. Het maakte het gejuich er niet minder uitbundig op toen Lambrechts naar de stip wees – het steunbeen van Diatta werd onderuit getrapt. Hans Vanaken kwam naar voor, zag een hoek en trapte finaal zelfverzekerd binnen: 2-0. Vanop de bank knikte Gouden Schoen Ruud Vormer goedkeurend. De rustdag zal hem deugd gedaan hebben.

Photo News

Al die tijd had Ethan Horvath nog geen bal geraakt. Niet met zijn handen, evenmin moet zijn voeten. Hij huppelde dan maar af en toe eens – kwestie van geen koud te krijgen. De marteling van KVO ging intussen onverstoord verder. Vanaken knalde tegen de lat, Wesley schoot de rebound ons inzien over de lijn. De beelden gaven echter onvoldoende zekerheid. Ach, het zou slechts uitstel van executie blijken. Net voor rust had Wesley toch zijn doelpuntje beet – goeie nekslag op een voorzet van, jawel, Vanaken. Die strooit dit seizoen met passes zoals Hans van Grietje met broodkruimels.

BELGA

Na rust ging de demonstratie eenvoudigweg verder. Club hoefde zelfs niet zijn beste niveau te halen. Denswil krulde een vrijschop knap naar de bovenhoek, Schrijvers tikte de herneming uitgekookt binnen: 4-0. Zijn vijfde al van het seizoen. Niet slecht. Zijn concurrent zou er meteen voor tekenen. Helaas voor Kaveh Rezaei is zijn techniek niet in verhouding met zijn prijskaartje van 5 miljoen euro. Alleen voor Ondoa trapte de spits met zijn linker knullig en vooral onbegrijpelijk naast. Een valse noot in het blijspel van Club. Eén die eindigde met een staande ovatie voor Vanaken – ere wie ere toekomt – en een hereniging tussen vrolijke Horvath en de fans. Hij mocht na afloop door de megafoon brullen: ‘We Are Bruges.’

De welgekomen vertrouwensboost, enkele dagen voor de clash met leider Racing Genk, is een feit. Alleen… zaterdag zal Club wél een doelman nodig hebben. En meer dan één keer. Moet je niet aan twijfelen. 

BELGA60 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ria Vanhoyland

  Man man man wat een zever hier allemaal. Even voor de duidelijkheid en bestaat geen doellijntechnologie in belgie en er tril geen horloge de grootstr joke die ik ooit hier gelezen heb.

 • verheyen kurt

  verheyen gaat zijn geliefde club uiteraard niets in de weg leggen, maar dit oostende is een dikke degradatiekandidaat

 • rony de bilde

  Yves bramslecht gezien dat de bal achtte de doellijn zat brilletje kopen.niets voordeel man

 • Mie Van Gestel

  Didier....dan moest de ref toch niet gaan kijken naar de var!Met een horloge die trilt moet er ook doellijntechnologie aanwezig zijn hoor,wat niet het geval was.

 • Paul Van den Bruel

  Het niet toegekend doelpunt van de bal achter de doellijn is een compensatie voor het onterecht fluiten van een strafschop. Daarmee is alles gezegd. Op naar Genk-Club, maar toch eerst kijken of Genk vanavond wint op het veld van Antwerp. Het is onsportief van mij maar ik hoop dat Antwerp wint op eigen veld. Go Bruges.