VIDEO. Kerstmirakel in Kortrijk: KVK wint West-Vlaamse derby na weergaloze tweede helft: drie treffers in negen minuten vloeren Essevee

Photo News
KV Kortrijk
KVK
KV Kortrijk KVK
4
2
Zulte Waregem ZWA
ZWA
Zulte Waregem
Kerstmirakel in Kortrijk. Op negen minuten tijd draaide Kortrijk een dubbele achterstand om naar een voorsprong. Teddy Chevalier gaf ex-club Zulte Waregem de doodsteek in de derby: 4-2. 

Derby’s zijn zoals kroketten in de feestperiode: je kan er nooit te veel hebben. Kortrijk en Zulte Waregem stonden dit kalenderjaar voor de zesde keer tegenover elkaar, maar het maakte de drang om te winnen er niet minder op. Al was het voetbal wel pover in de eerste helft. Yves Vanderhaeghe kreeg zijn aanvalsmachine - twee goals in zes matchen - weer niet op gang. De Kerels konden voor rust enkel dreigen via een schot uit de tweede lijn van De Sart. Essevee toonde zich iets gevaarlijker. Na twee minuten zette Bjørdal Kaminski aan het werk. Op het kwartier probeerde Harbaoui net als drie dagen eerder de doelman te verschalken - dit keer zonder succes. En rond het halfuur was Walsh te verrast om een voorzet van Bongonda te verzilveren aan de tweede paal.

Tot dan viel de jonge Nissilä uit de toon bij de bezoekers. De tengere Fin liet zich al te makkelijk wegzetten in de duels en miste rust aan de bal. Groot was dan ook de verbazing toen de middenvelder vijf minuten voor rust met een staalharde knal voor de openingstreffer zorgde. Op het uur toonde ook Faik zijn begaafde linkervoet. De Nederlandse Marokkaan krulde een vrijschop vanop randje zestien onhoudbaar voorbij Kaminski. 0-2: match gespeeld én Zulte Waregem half gered, zo leek het.

Mirakel

Maar in de kerstperiode gebeurt al eens mirakel. Plots begon de voorlinie van Kortrijk te wervelen. Op negen minuten tijd draaiden de Kerels de scheve situatie hélemaal om. Eerst schoot Mboyo - tot dan bijzonder zwak - raak na een knappe dribbel. Vervolgens rondde de meegekomen krijger Lepoint een aanval af. En één minuut later deed Mboyo het Guldensporenstadion helemaal ontploffen door de 3-2 netjes binnen te leggen. In het slot maakte Chevalier er op de counter zelfs nog 4-2 zijn. Kerstvoetbal kan ook mooi zijn, zal zelfs Vanderhaeghe moeten toegeven. 

Photo News
Photo News
BELGA
BELGA4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Maxime Beels

  @Bart Wijsdekkers maar de zoveelste elleboog van Harbaoui wordt bestraft met slechts geel waarna hij nog een paar in iemand zijn nek kruipt en truitjetrek doet zonder van het veld te moeten? Het is inderdaad de ref die Waregem genekt heeft hoor.

 • Patrick Brusseel

  En tegen Charleroi wonnen ze dan weer op karakter en inzet. Gewoon een matige ploeg die (veel) te gemakkelijk goals slikt en een middenvelder mist die bij een voorsprong de rust bewaart. Slechts 4 ploegen scoren meer goals maar geen enkele andere ploeg incasseert er meer.

 • Michel Roman

  Zulte Waregem is een ploeg zonder ruggegraat . Met dat materiaal in eerste blijven wordt een uitzonderlijk moeilijke opdracht. Wie een 0-2 voorsprong weg geeft tegen de slechtste thuisploeg in eerste afdeling , verdient eigenlijk niet beter. Ergerlijk , maar dan in de allerhoogste graad !

 • Bart Wijsdekkers

  Heel zwakke ref. Natrappen van Chevalier mag, provoceren van dezelfde speler, overtredingen niet gefloten van beide partijen.