VIDEO. Herfstkampioen Genk raakt niet voorbij Moeskroen, maar vestigt met ongeslagen heenronde wel clubrecord

Photo News
Excel Moeskroen
MOU
Excel Moeskroen MOU
0
0
KRC Genk GNK
GNK
KRC Genk
Herfstkampioen Racing Genk raakte vanavond niet voorbij een stug Moeskroen (0-0), maar sluit de heenronde wel af als ongeslagen competitieleider. Het rapport: tien zeges, vijf gelijke spelen, nul nederlagen. Kan je mee thuiskomen. De troepen van Clement tellen nu vier punten meer dan eerste achtervolgers Club Brugge en Antwerp. 

De titel van herfstkampioen verworven ze al. Op Le Canonnier wou Genk ook een nieuw clubrecord vestigen: voor het eerst de heenronde afsluiten zonder nederlaag. Iets waarmee Clement zijn team triggerde, maar een ‘walk in the park’ werd het niet vanavond. Genk, met Trossard nog startend vanop de bank, had het lastig met de hoge pressing van Moeskroen. De opbouw van achteruit verliep vaak te slordig, waardoor l’Excel voor rust enkele prima kansen versierde. Gelukkig voor de bezoekers hield Vukovic Pierrot en Olinga van de openingsgoal. Genk trok met 68% balbezit de kleedkamers in, maar kon dat overwicht niet verzilveren in goals. Malinovskyi trof met een pegel vanop afstand -zijn handelsmerk- de kruising. Vijf minuten voor rust ranselde Butez een nieuwe loeier van de Oekraïnse linkspoot uit zijn kooi.

BELGA

Linke boel dus voor de competitieleider met de 0-0-stand. Want ook na rust loerde Moeskroen voortdurend op Genks balverlies. De Limburgers begonnen wel gretiger – invaller Uronen en Ndongala trapten voorlangs. Aan de overzijde strafte Olinga zwak uitverdedigen van Dewaest niet af, terwijl Aidoo ei zo na zijn eigen doelman verschalkte. Clement haalde opgelucht adem. Nadien verwaterde het spel wat. Moeskroen was al lang blij met dat ene punt, bij Genk ontbrak scherpte - niet verwonderlijk gezien het drukke programma. Goals bleven dus achterwege in Henegouwen: 0-0. Genk trekt de interlandbreak in met 35/45, Moeskroen sprokkelt een onverhoopt -maar belangrijk- punt in de degradatiestrijd.

BELGA
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
BELGA13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Van den Bergh

  Penalty ? Gelukkig had de VAR deze fopduik gezien . Terechte gele kaart bovenop !

 • Patrice Haemers

  Genk heeft de laatste 3 wedstrijden niet meer kunnen winnen..?!

 • verheyen kurt

  leek me toch een penalty, maar moucron mag niet dalen, uiteraard

 • Gaston FOUBERT

  Nu moeten die van Brugge al beginnen vitten op de schrijfwijze van de tegenstanders en zijn er plots weer vijf titelkandidaten. Heb het ook voorspeld dat clubke zich weeral ging opblazen voordat het om de knikkers gaat. Gelukkig houdt God zijn hand boven het hoofd als de nood het hoogst is.

 • Mie Van Gestel

  Hier komt de var wel tussen voor de penalty,vorige week tussen Beveren en Anderlecht bij het strafschop geval waren ze blind.