VIDEO. Harbaoui redt puntje, maar Essevee was bij Cercle vooral lusteloos, ongevaarlijk en is weggespeeld

De Pauw versus Palun.
BELGA De Pauw versus Palun.
Cercle Brugge
CER
Cercle Brugge CER
3
3
Zulte Waregem ZWA
ZWA
Zulte Waregem
Het is ploeteren voor Zulte Waregem. In minuut 94 redde Hamdi Harbaoui een puntje tegen Cercle. Dat was eigenlijk een veel te grote beloning.

Zelfs voor een match in play-off 2 was het dramatisch. Essevee in drie woorden: lusteloos, ongevaarlijk en weggespeeld. Tegen Cercle Brugge godbetert - al twaalf matchen zonder zege. Wat een verschil met vorig jaar toen de fusieclub nog voorbij de tegenstand denderde. Nu kon bijvoorbeeld Theo Bongonda niet wegsteken dat hij aftelt naar zijn toptransfer. Mannen als Damien Marcq, Florian Tardieu en Mikael Soisalo lieten na om zich te tonen.

Francky Dury.
BELGA Francky Dury.

Dat deed Cercle voor het eerst sinds lang wél. Brunu trof al snel de lat, in minuut twaalf mikte Mercier de openingstreffer vanuit een vrijschop in doel (1-0). Gelukkig was er nadien Eike Bansen. Het enige lichtpunt bij Zulte Waregem bij zijn debuut. De 21-jarige Duitse doelman speelde ooit voor 35.000 fans de bekerfinale onder 19 met Dortmund, maar toonde zich minstens even gretig in een leeg Jan Breydel. Onder meer bij pogingen van Hazard en Bruno onderscheidde hij zich. Dát is pas je kans grijpen in play-off 2. Had ze allemaal maar dezelfde drive...

Victor Da Silva aan het kanon voor Cercle.
BELGA Victor Da Silva aan het kanon voor Cercle.

Ondanks de slappe prestatie kwam Essevee toch op voorsprong, via twee hoekschoppen in tien minuten. Net voor het halfuur zorgde De fauw voor de gelijkmaker. Tien minuten later kopte Pletinckx - naast Bansen de enige op niveau - de 1-2 uit een onterechte corner voorbij een slecht uitgekomen Nardi. Ook die gevleide voorpsprong kon Zulte Waregem niet prikkelen. Na rust kelderde het niveau verder. Bansen hield eerst Tormin nog van de 2-2, maar was kansloos op een afgeweken bal van Delacourt op Bjørdal (3-2). In de slotminuut kreeg Cercle na hands van Heylen - op aangeven van de VAR - nog een strafschop. Gakpé zette die feilloos om, maar aan de overkant zorgde de ingevallen Harbaoui nog voor de 3-3. Veel helpt dat Zulte Waregem niet: het moet achtervolgen op Kortrijk en Union. Met de huidige motivatie lijkt dat een onbegonnen jacht.

Pletinckx aan het feest.
BELGA Pletinckx aan het feest.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Brusseel

  Het kan aan mij liggen Gerrit maar waar lees jij iets negatief over Cercle ?

 • Patrick Brusseel

  Gerrit, het is PO2 dus een oefenwedstrijd. Bij ZW zaten er maar liefst 7 basisspelers op de bank. In de titel staat trouwens dat ZW weggespeeld werd hoor.

 • Gerrit Baas

  Zielige leiding en wat die Var allemaal niet ziet laat staan die vierde scheids met die natrap van Sylla waar ik niks over lees zo kan je nog een gelijkspel bekomen. Altijd negatief wat wij lezen over Cercle, ze waren stukken beter dan Zulte maar niet omdat Cercle eindelijk eens voetbal speelde. Nee, het was Zulte die slecht was. Journalisten wees eens neutraal in jullie verslag en eerlijk.

 • Georges Vande Velde

  Cercle ? Is ten dode opgeschreven, dat komt nooit meer goed er wordt geprutst op ALLE vlakken en toch maar spartelen om in 1A te blijven. Het zal niet lang meer duren !