VIDEO. Genk verkoopt Anderlecht een tik dankzij goal Dewaest in boeiende tweede helft

Photo News
KRC Genk
GNK
KRC Genk GNK
1
0
Anderlecht AND
AND
Anderlecht
Sébastien Dewaest heeft de spoken verjaagd. Zijn goal leverde Racing Genk drie punten op tegen Anderlecht, in de reguliere competitie was dat al van 1998 geleden. De Limburgers kunnen zich niet langer verstoppen na de 1-0-zege.

Vuurwerk en een vol huis in Genk. De Luminus Arena was klaar om te ontploffen en Anderlecht voor het eerst in twintig jaar nog eens over de knie te leggen in de reguliere competitie. De Genkse elf - met Bryan Heynen als de vervanger van de geschorste Ruslan Malinovskyi - hadden een beetje last van plankenkoorts. Het begin was niet overtuigend, Anderlecht eiste de bal op en creëerde de eerste mogelijkheden. Dimata haalde uit na een zeldzame slechte balbehandeling van Leandro Trossard. Ook Saelemaekers ging nog eens zijn kans en probeerde Vukovic in de korte hoek te verschalken. De Aussie liet zich niet verrassen.

BELGA

Genk had aanvankelijk moeite om de ruimte te vinden in de rug van de vleugelbacks van Anderlecht. Trossard en Ndongala holden achter Najar en Saelemaekers aan, niet andersom. Anderlecht miste dat tikkeltje genialiteit om Genk echt aan het wankelen te brengen. Gaandeweg de eerste helft gooide Genk de schroom van zich af en nam de thuisploeg het commando over. Pozuelo - qua balbehandeling vind je echt geen betere op de Belgische velden - combineerde met Trossard, de bal kwam bij Samatta maar die botste op Didillon. Het was het startschot voor tien echt sterke Genkse minuten. Heynen was er twee keer dicht bij, maar zag zijn pogingen telkens aan de verkeerde kant van de paal buiten gaan. Pozuelo had nog iets moois in gedachte en zocht de verste hoek, nieuwkomer Sanneh blokte zijn schot. De Gambiaan stond centraal in de driemansdefensie van de Brusselaars tussen Najar en Milic. Een aangename topper, maar niet het vuurwerk waarop we hadden gehoopt.

Photo News

Kort na rust spatten de gensters er wel vanaf. Sébastien Dewaest, sinds kort Rocky voor de vrienden, deelde Anderlecht een eerste tik uit. Pozuelo zwierde een afgeweerde hoekschop opnieuw voor doel, Dewaest kroop slim voor Santini en werkte de bal knap voorbij Didillon. Hij spurtte naar de Genkse dug-out en gleed in de armen van een dolblije Philippe Clement.

Photo News

Anderlecht kreeg geen deftige aanval meer in mekaar gebokst en Vanhaezebrouck greep in. Saïef en Musona kwamen voor de bleke Gerkens en Appiah. Musona was meteen dicht bij de gelijkmaker. Hij duwde een voorzet van Saelemaekers in één tijd naast.

Racing Genk heeft zijn eerste topper van het seizoen gewonnen en stuurt zo een stevig signaal naar de concurrentie. De Limburgers gaan mee in het spoor van Club Brugge en zijn op dit moment met twee punten minder hun grootste uitdager. Anderlecht ontvangt Standard volgende week na een 1 op 9 met twijfels in het hoofd. 

Photo News63 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jammy cappon

  Denk dat populier nog steeds de matchen van club en Genk aan het analyseren is en zich afvraagt waarom dit succes niet bij zijn weireldploegske komt... gebrek aan kwaliteit, Ronny. Meer moet je er niet achter zoeken.

 • daniel vanmechelen

  Hein leert het nooit, problemen met spelers , moet men uitpraten in de kleedkamer en niet in de media om zijn eigen te verbloemen.Want die spelers pakken hem terug hoor.

 • jammy cappon

  Na 2 matchen en 8 goals waanden de brusseleirs zich al kampioen, nu zijn ze al kampioen in het zoeken van uitvluchten waarom het weer niet zal lukken. Ligt het aan de vele nieuwkomers? Als je na 6 weken dit excuus moet bovenhalen heb je blijkbaar geen juiste, evenwichtige transfers gedaan.

 • Frederik Naert

  Zelfs Jannick Ferreira zou beter doen met dit Anderlecht!

 • Frederik Naert

  Helemaal mee eens, Rudy Vanden Broeck. Devroe is niet capabel en ik hoop dat Markske hem rap buitenzet. Hij heeft gewoon te weinig kwaliteit ingekocht. Coucke zou beter Van Holsbeeck terughalen, hij was stukken beter. Volgende week is het Couckenbak met 1/12. Dat er geen crisis is bij paars-wit zegt al genoeg, ze hebben de ambitie niet meer om kampioen te spelen sedert Van den Stock en Van Holsbeeck weg zijn. Anderlecht is helemaal kapotgemaakt!

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00