VIDEO. Genk vergeet Kortrijk opzij te zetten en kan voor derde wedstrijd op rij niet winnen in eigen huis

Photo News
KRC Genk
GNK
KRC Genk GNK
1
1
KV Kortrijk KVK
KVK
KV Kortrijk
Racing Genk kon voor de derde keer op rij thuis niet winnen. Tegen KV Kortrijk bleven de Limburgers steken op 1-1. Genk vergeet zo andermaal de kloof met Club Brugge maximaal uit te diepen.

De eerste twintig minuten waren verstreken. Clement draaide zich om en stapte woest richting dug-out. Racing Genk had moeite om in de hoogste versnelling te geraken tegen een compact spelend KV Kortrijk. Vanderhaeghe koos voor een extra gestoffeerd middenveld met Rolland, Van Der Bruggen en De Sart, bij Genk waren Dewaest en Uronen fit genoeg voor de dienst. Genk vond de oplossing niet en kreeg in de beginfase geen kans bij mekaar gecombineerd. 

De boze Clement was nog niet bij de bank gearriveerd of hij stond te juichen. Ndongala en Trossard toverden uit het niets een heerlijke aanval uit de hoed. Opwippertje van Ndongala, heerlijke controle buitenkant rechts van Trossard gevolgd door een goede voorzet. Samatta knalde de regendruppels van de lat en zag de bal in het dak van het doel botsen. De eerste goal van de Tanzaniaan in meer dan een maand, ’t zal hem deugd doen. 

Het signaal voor Genk om tien minuten te freewheelen. Plots lukte alles. Pozuelo en Malinovskyi vonden mekaar blindelings en dan kun je als tegenstander enkel achter een ongrijpbare bal hollen. De Spanjaard dribbelde vier man op weg naar doel, liet de kans om aan te leggen schieten enkel en alleen om nóg een paar Kortrijkspelers uit te schakelen, uiteindelijk besloot de Spanjaard hard tegen de paal. Ook Maehle trok op wandel en stak het hele veld over, Pozuelo knalde op aangeven van de Deen in de armen van Kaminski. 

BELGA

Tegen Cercle Brugge vergat Genk te profiteren van het puntenverlies van Club Brugge, dat wilden de Limburgers niet nog een keer meemaken. Niet dat iemand die deze wedstrijd zag daar rekening mee hield, zóveel beter was Genk. Maar - en dat hebben we al een paar keer moeten schrijven - Genk vergat de tegenstand af te maken. Sterker nog, ze brachten Kortrijk zelf opnieuw in de wedstrijd. Rolland kon geen kant op aan de hoekschopvlag, maar Ndongala en Maehle lieten hem simpel ontsnappen. Rolland zag De Sart op de rand van de zestien en die haalde verschroeiend uit. Geen kans voor Vukovic, 1-1 en werk op de plank voor Genk. 

Clement greep in kort na rust en bracht Zinho Gano, tegen Charleroi goed voor een goal. Samatta ging op de plaats van Ndongala spelen. Heynen en Aidoo kregen nog een prima mogelijkheid, in één fase besloten ze allebei voorlangs. Maar de beste kans was nog voor Kortrijk. Chevalier is scherper met de tong dan met de voeten. Hij schoof de winning goal knullig naast doel. Genk loopt wel een puntje uit op Club Brugge, maar verspeelde toch twee dure punten. 

Photo News
Photo News
Photo News
Photo News8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marc dierickx

  Het is net alsof Genk geen kampioen wilt spelen. Vanaf de 12° match kenden ze het resultaat van Brugge vooraf (1 punt op 12) en haalden zij zelf slechts 3 punten op 12. 3 drawns + 1 x verloren. Daaruit zouden ze toch meer voordeel moeten gehaald hebben! Ze konden al bijna kampioen zijn geweest.

 • Richard Naegels

  Ik geloof dat Brugge verloren heeft,dat wisten ze in Genk ,dus teveel stress zeker......

 • dirk hosten

  Schaf po1 af en je hebt dergelijke non matchen niet meer...net als bij Club.... Hebben nog tijd, ptn worden verdeeld...nu Europees belangrijk. Competitie start nu maar in maart....

 • Patrick Weyers

  Hoeveel supporters heeft Kortrijk Nog? Wat een vreselijk afbraakvoetbal. Niet om aan te zien. Proficiat Mr Vanderhaeghe. U bent een geweldig trainer. Schande.

 • Christian MERTENS

  Frans Peeters > ik ben volledig eens met u analyse, helaas is dat nu zo geworden in het modern voetbal (Money!) Speler als Pozuelo is een artiest zoals ik er veel heb gezien op RSCA en die hebben ook altijd zwaar aangepakt geweest en de supporters van de tegenpartij juichen dat de artiesten (Rensenbrink, Lozano, enz .....) foutief werden aangepakt! Arbiters zouden die klasse spelers moeten beschermen, voor zo artiesten gaat je toch naar het voetbal ! denk ik toch !