VIDEO. Genk neemt in 60ste partij van het jaar de maat van een sterk gestart Gent, Limburgers lopen tien punten uit op Club

Photo News
KRC Genk
GNK
KRC Genk GNK
3
1
KAA Gent GNT
GNT
KAA Gent
Racing Genk heeft zijn 60ste partij van het jaar winnend afgesloten. De Limburgers kwamen in eigen huis op achterstand tegen een sterk gestart Gent, maar Samatta en Dewaest stelden orde op zaken in een leuke wedstrijd. Heynen tekende in het slot nog voor de 3-1.

Na de overtuigende prestatie tegen Cercle mocht Gent het op Tweede Kerstdag meteen gaan waarmaken in de Luminus Arena. Jess Thorup kon in zijn periode bij de Buffalo’s nog maar één keer op verplaatsing winnen. Hoog tijd dus om komaf te maken met een kwalijke statistiek.

Een minder kwalijke statistiek is dat vooral de centrale verdedigers het doen bij Gent. Vandaag was het na een handvol minuten weer prijs. En hoe! Bronn koos vanop de eigen helft de vlucht naar voren na een snelle één-twee door de as van het Genkse team. Een opportunistisch schot later vloog de bal heerlijk in de winkelhaak. De Buffalo’s op voorsprong.

Oververdiend trouwens, want Gent was als een werveldwind aan de partij begonnen. Odjidja dirigeerde, terwijl Dompé een gesel was voor de thuisdefensie. De Limburgers werden overpowerd tot de gelijkmaker uit de lucht kwam vallen. Rosted kopte een voorzet pardoes in de voeten van Samatta, die ijzig kalm bleef in de koude Limburgse avond: 1-1.

Photo News

Na de gelijkmaker bleef het aardig op en neer gaan in een genietbare eerste helft. Genk nam daarin steeds meer de overhand: Paintsil dreigde met een afstandschot. Maehle kreeg de bal na een scherpe voorzet nog verrassend op de lat. Scoren werd er niet meer gedaan. Op naar het tweede bedrijf. En die kon nauwelijks beter beginnen voor Racing Genk. Pozuelo - weer hij - pikte Dewaest eruit op een stilstaande fase. Orde op zaken voor Clement en de zijnen.

Gent verloor zijn grip op de wedstrijd en op de koop toe moest ook smaakmaker Odjidja naar de kant met last aan de knie. Genk kwam steeds dreigender voor de dag, vooral de Limburgse omschakeling deed de bezoekers pijn. Op een van die snelle momenten haalde Rosted de botte bijl boven bij Ndongala. De Zweed mocht meteen inrukken.

Gent bleef knokken voor wat het waard was, maar met een mannetje minder werden de gaatjes steeds groter. Heynen stelde de Genkse zege in het slot helemaal veilig met zijn eerste van het seizoen. Boeken dicht na een leuke wedstrijd. Racing ziet zijn voorsprong opnieuw vergroot tot 10 punten op Club. De West-Vlamingen moeten morgen wel nog in actie komen.

Photo News
Photo News
Photo News
BELGA9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roger Deprez

  De eerste 20' waren zeker voor Gent, wij waren nog niet waker en het was 0-1. Dan kwam geleidelijk het evenwicht en 1-1. Tweede helft heeft men gezien wat dat Genk kan en een mentaliteit van over mijn lijk en niet in mijn huis. Gent heeft wel de hele wedstrijd geprobeerd te voetballen en niet met negen spelers voor de goal gaan hangen zoals er zoveel in Genk komen spelen.

 • rik cappelle

  Hoe kan een ploeg als Gent in 's hemelsnaam dit systeem 90' volhouden ? Onmogelijk en na 35' zag je reeds het verval in hun spel. Slechts enkele Europese topploegen beheersen dit systeem en passen het slechts zeer sporadisch toe en kunnen het ook maar een 75 tal minuten belopen door de ruimtes zeer krap te houden en de linies bij balverlies ogenblikkelijk te laten schuiven naar links of rechts en te laten aansluiten. Maar daar is intelligentie en veel power voor nodig.

 • eduard janssens

  De beste ploeg van Belgié, de enige die verdiend om kampioen te worden

 • Rigobert Deleu

  Genk speelt goed en mooi voetbal , de titel van het artikel is wat anders , ik begin vandaag aan mijn 250 werkdag van het jaar voor veel minder dan voetballers .

 • Patrice Haemers

  En dit zelfs zonder Malinovsky en Trossard..wow.