VIDEO. Geen winnaar op de Freethiel: Waasland-Beveren en Cercle Brugge houden elkaar in evenwicht, opnieuw belangrijke rol voor de videoref

Waasland-Beveren
WBE
Waasland-Beveren WBE
1
1
Cercle Brugge CER
CER
Cercle Brugge
Zes zijn er zeven. Waasland-Beveren loopt dankzij een puntendeling tegen Cercle Brugge een punt uit op rode lantaarn Lokeren. Het springt over Zulte Waregem naar de 13de plaats. Toch zat er meer in. VAR en vooral Milan Massop beslisten er anders over.

71 minuten had Waasland-Beveren zo goed als alles onder controle tegen Cercle. Oké, de bezoekers hadden wel enkele goede kansen, maar voor het overige: geen vuiltje aan de lucht voor de Waaslanders. Veel balbezit, het betere spel én een voorsprong. Die kwam er na 50 minuten toen Omolo een strakke voorzet van Ampomah in eigen doel verlengde. Custovic had z’n pionnetjes weer goed gezet. Drie knokkers op het middenveld: Bizimana -Victorien Angban heeft een opvolger-, Lulic, Verstraete. Eén artiest: Nana Ampomah. Een keeper in bloedvorm, en achterin een toren en een Finse diabetes in de fleur van z’n leven.

Photo News

Weakest link

Jammer genoeg loopt er bij geel-blauw ook één ongeleid projectiel. De kapitein dan nog. Geen idee waarom Yannick Ferrera die band ooit aan de Nederlander gaf. Soit, net zo goed is hij hem nu (definitief) kwijt. Davy Roef mag hem gerust aandoen wat ons betreft. Een ongeleid projectiel dus, en al te vaak the weakest link bij de Waaslanders. Ontelbaar zijn z’n slechte inspeelpasses en inschattingsfouten stilaan. Ook vanavond maakte hij er eentje, met behoorlijk verregaande gevolgen. Een gevaarlijke tackle in de eigen zestien: da’s om miserie vragen. En die kreeg de linksback. Niet alleen kreeg Cercle een penalty (Cardona benutte hem), Massop mocht ook vervroegd gaan douchen. Weg drie punten, op karakter sleepten de tien overgebleven Leeuwen het puntje uit de brand. Opsteker(tje): door het verlies van Lokeren in Eupen loopt W-B een puntje uit op de Wase buren. De kloof bedraagt met nog acht matchen te gaan zeven punten. 

Photo News
Massop kreeg rood na tussenkomst van de videoref.
Photo News Massop kreeg rood na tussenkomst van de videoref.
Photo News
De Belder kan Roef niet verslaan.
Photo News De Belder kan Roef niet verslaan.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Stefaan De block

    Penalty? Rode kaart? Virant en zijn VAR team gaan hier toch serieus in de fout!!! Zelfs bij Cercle waren ze verrast... En dan die rode kaart, Massop raakt die speler nauwelijks... Heb dit seizoen al veel erger dingen gezien waar in t beste geval geel voor werd gegeven!