VIDEO. Geen winnaar in felbevochten topper op de Bosuil: Mbokani schenkt tienkoppig Antwerp een punt tegen ex-club

BELGA
Antwerp
ANT
Antwerp ANT
1
1
Standard STA
STA
Standard
De topper op de Bosuil bleef vanavond onbeslist. Antwerp en Standard verdeelden de buiten (1-1) en lieten na een gouden zaak te doen in het klassement. Uitgerekend Dieumerci Mbokani schonk een tienkoppig Antwerp een punt. 

Hoge intensiteit, veel bikkelharde duels -na rust soms over het randje- en elk een goal. Veel schieten beide teams niet op met het punt, al zal vooral Antwerp daar anders over denken. Verslagen leek The Great Old, toen Lestienne een kwartier voor affluiten Standard op voorsprong trapte. Na tussenkomst van de VAR overigens - de lijnrechter keurde het doelpunt in eerste instantie af voor buitenspel. Antwerp was even voordien al tot tien herleid na een dubbele gele kaart voor Lamkel Ze. Frustratie op de Bosuil, tót Mbokani zijn duivels ontbond. Invaller Ivo Rodrigues tekende voor de prima assist, ‘Dieu’ werkte feilloos af. 1-1, de tribunes in Deurne-Noord dansten.

Geen vijftien op vijftien dus voor de Rouches - 't was nochtans een mooi verjaardagsgeschenk geweest voor Michel Preud’homme, gisteren 60 geworden. Antwerp klimt dankzij het puntje, al dan niet tijdelijk, naar de tweede plaats. Het telt nu één puntje meer dan Club, dat zondag naar Oostende trekt. Standard blijft vierde. 

BELGA
Photo News
Photo News
BELGA
Photo News
Photo News
Photo News12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick De Haes

  Boloni is tevreden met afbraak voetbal als de ref correct had geweest dan had hij 2 maal rood moeten geven aan antwerp

 • Guido Volkaerts

  Een echt voetbal (lees: schop) festijn, alleen Sa Pinto ontbrak nog op het Luikse "feestje"... Zoveel testosteron en haantjesgedrag op één veld dat vraagt om problemen...

 • frankie bressinck

  De uitslag is waarschijnlijk juist maar de opdracht van de Antwerp spelers was wel duidelijk: Carcela ten allen tijden omhoog schoppen. Hij kreeg 3 doodschoppen die amper bestraft werden. Dat Antwerp een strafschop verdiende is ook juist maar Bolingi heeft niets anders gedaan dan zich laten vallen en veel fouten maken, logisch dat de scheids zo'n bedrieger geen strafschop geeft!

 • Jonas Van Berlo

  En maar weer word Antwerp oneerlijk behandeld door arbitrage. Match word bitsig ik tweede helft door fout op vandamme die niet bestraft word met kaart. Pentalty niet gefloten in minuut 61. Vlak daarna hands spel van Carcela (niet aangeschoten maar meegenomen) en niet gefloten in zelfde fase wel fout (terrecht) bestraft met tweede gele kaart. Maar als de arbitrage eerlijk was had die fase er nooit mogen komen. Ma tis ni dat ze dat nog niet gewoon zijn op de bosuil!

 • Leon Mertens

  Gevechtsvoetbal en deze ploegen zijn onze top triestig hopelijk wordt Genk kampioen ,maar ik mijn twijfels ,deze beenhouwers zullen ze wel klein krijgen !!