VIDEO. Geen nieuw format: Verhaeghe meteen weg, zijn tegenstanders vieren

rv
Het competitieformat van de Jupiler Pro League blijft zoals het is. Op de vergadering van de Pro League werd geen tweederde meerderheid gevonden voor een competitie met 14 teams in 1A en 10 in 1B, mét play-offs. Ook het format met 20 ploegen in een reguliere competitie, zónder play-offs, bekwam geen tweederde meerderheid.

De competitiehervorming zit in de koelkast. Bart Verhaeghe liep als eerste buiten bij het Parker Hotel in Diegem, waar de 24 profclubs sinds vanochtend samenzaten over tal van onderwerpen. Eén van de redenen: zijn geliefkoosde format – 20 ploegen in 1A – overleefde de stemming niet. Geen énkel voorstel tot hervorming behaalde uiteindelijk de nodige meerderheid.

Een gegeven dat ook KV Kortrijk-voorzitter Joseph Allijns, hevige voorstander van de afschaffing van de play-offs, niet vrolijk stemde. “We zijn uiteraard niet tevreden”, aldus Allijns. “Maar we hebben een nog grotere ramp voorkomen.” De KVK-voorzitter doelt daarmee wellicht op het format van 14/10, waarbij er nog minder ruimte zou zijn voor de K11 - de kleinere clubs.

De tegenstanders van Verhaeghe (wat betreft de competitiehervorming), onder meer AA Gent en Antwerp, dronken er dan weer een glaasje op (zie video hierboven). Zij haalden hun slag thuis.
47 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ivan De Sutter

  natuurlijk wil die café ploeg uit Gent play-offs anders kunnen ze geen prijs pakken. Door dat dom systeem zijn ze ooit eens kampioen geworden. Hopelijk spelen ze dit jaar geen Europees, die achterlijke bende

 • HANS VAN GOSSUM

  Was het gewoon een reguliere competitie geweest, was Genk allang kampioen en stond dat ploegje uit ... niet op de finish-foto!!!

 • Roland Potters

  Waarom moeten die tweederde meerderheid hebben bij de stemming,te zot om los te lopen,doe dat toch in de helft

 • Marcel De Maesschalck

  Voor één keer dat Verhaeghe een verstandig idee heeft schieten ze het nog af ook. Als de licentiecommissie haar werk had gedaan de laatste paar jaar en als ook de operatie "Propere handen" deftig wordt afgehandeld blijven er nog 20 van de 24 ploegen over. Dus alles klaar voor het voorstel van Verhaeghe toe te passen.

 • Albert Grisar

  Schaf die play-offs af in godsnaam, wie verzint zoiets achterlijks trouwens?