VIDEO. Drie invalbeurten, vier goals: 18-jarige Canadees helpt AA Gent aan eerste competitiezege

'Supersub' Jonathan David scoorde twee keer voor AA Gent.
BELGA 'Supersub' Jonathan David scoorde twee keer voor AA Gent.
KAA Gent
GNT
KAA Gent GNT
4
1
Waasland-Beveren WBE
WBE
Waasland-Beveren
Een zucht van verlichting slaakte door de Ghelamco Arena, waar AA Gent vanavond zijn eerste competitiezege boekte. In een dolle slotfase namen de Buffalo's ruim afstand van Waasland-Beveren (4-1). Yannick Ferrera leed dan weer zijn eerste nederlaag met de Waaslanders.

De late treffer van donderdag in Polen zorgde voor een mentale boost in de Gentse kleedkamer. Laat de eerste twintig minuten van vanavond daar een bewijs van zijn. Met dreigende flanken – vooral Limbombe zaaide meermaals paniek bij Waasland-Beveren – startte AA Gent overtuigend. Foket besloot al na drie minuten voorlangs, Yaremchuk stuitte op een alweer sterk keepende Roef. Enkele minuten voordien moest ook Kalinic – de Kroaat eiste opnieuw zijn plek op – zich onderscheiden op een overhoeks schot van Boljevic. Maar gaandeweg de eerste helft stokte de Gentse motor. Slordigheden over en weer deden het spelniveau dalen. Vanderhaeghe molenwiekend aan de zijlijn, tot Yaremchuk de Ghelamco Arena dan toch deed opveren. Roef pareerde in eerste instantie een schot van Limbombe, maar in de herneming knikte Yaremchuk voor een lege kooi wél raak: 1-0.

Roman Yaremchuk viert na de 1-0.
BELGA Roman Yaremchuk viert na de 1-0.

Na rust was het lang wachten op goals. In een knotsgekke slotfase vielen er alsnog liefst vier stuks. Verstraete leek vanop elf meter de match op slot te gooien, maar dat was buiten Vukotic gerekend. De centrale verdediger van Waasland-Beveren scoorde in minuut 82 de aansluitingstreffer. De Waaslanders maakten twee weken geleden aan de Gaverbeek al een 2-0-achterstand ongedaan in het slot. Vandaag liep het echter niet zo’n vaart. Nauwelijks een minuut later legde invaller Jonathan David – jawel, alweer hij – de match in een definitieve plooi. En het sprookje van de 18-jarige Canadees kreeg een nog mooier einde toen hij in blessuretijd ook nog de 4-1 in doel jaste. Drie invalbeurten, vier goals. De eerste competitiezege van AA Gent is een feit.

Jonathan David weet met zijn vreugde geen blijf.
Photo News Jonathan David weet met zijn vreugde geen blijf.
Photo News12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • MARC SCHALCK

  Mr Vandewalle en Kingsley , starten tegen de drie zwakste ploegen en op het gemak 9 op9 is gemakkelijk en bovendien moest elke ploeg uit de top5 deze opening krijgen was het kot te klein in Brugge en was de bond corrupt tot en met maar ja nu moeten ze wel oppassen wat ze zeggen alhoewel de ondervoorzitter ook niet vies is van verdachtmakingen

 • MARC SCHALCK

  Mr Vandewalle en Kingsley , eerste drie competitiematchen van Brugge tegen de drie zwaksten . Ten eerste ben je dan zonder veel moeite gelanceerd en ten tweede moest gelijk welke club uit de top 5 dit programma krijgen dan was het kot te klein in Brugge en was heel de bond corrupt maar ja ze moeten nu opletten wat ze zeggen hé !!

 • Eddy Vervaet

  Typ dan zelf eens een "correcte reactie" Luc....

 • Mulinho Kingsley

  Gent staat ondertussen weer waar het moet staan.. met de voetjes op de grond.. terug bij de subtop.. middenmotor.. met 1 titel in 115 jaar ben je zeker en vast geen top club.. daarbij komt ook nog dat AA Gent geen traditie of geschiedenis heeft... dus beste supporters ,. Tis ook dringend tijd om van jullie roze wolk te komen..

 • Thomas Thomassen

  Luc geef dan zelf reactie aub. Hopend op een smaakmakende samenvatting. En meneer Vandewalle... uw analyse van topper zijn ontgaat mee volledig. Nitwitten inzake voetbal zijn er al genoeg.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00