VIDEO. Danjuma en sterke Wesley halen zwaar uit in Ghelamco Arena, waar Vanderhaeghe het nu wel heel warm onder voeten krijgt

BELGA
KAA Gent
GNT
KAA Gent GNT
0
4
Club Brugge CLU
CLU
Club Brugge
Club Brugge liet de bal aan AA Gent, maar de competitieleider bezorgde de Buffalo’s een geweldige les in efficiëntie. Goals van Danjuma en een bijzonder sterke Wesley houden de landskampioen stevig op kop.

In vergelijking met de wedstrijd tegen Dortmund, voerde Ivan Leko twee wissels door. Mechele kwam in de plaats van Mitrovic, Schrijvers mocht vooraan overnemen van Vossen. Yves Vanderhaeghe greep drastischer in: liefst vijf spelers verdwenen uit het team dat vorige week thuis verloor van STVV. Dat Dejaegere opnieuw moest wijken voor Odjijdja was geen verrassing. Maar ook Derijck, Rosted, Limbombe en Koita moesten hun plaats afstaan. Plastun, Bronn, Adrijasevic en David kwamen in de ploeg.

Die wissels hadden hun effect, want AA Gent voetbalde een stuk beter dan vorige week. Dat had veel te maken met Odjidja, die de bal opeiste, duels won én goeie passes uitdeelde. De Buffalo’s waren voor de rust dominanter dan Club Brugge, maar David, Andrijasevic, Yaremchuk en Chakvetadze – opererend vanaf links – lieten kansen liggen. Die laatste werd met een geweldige steekpas van Odjidja alleen voor doel gezet, maar hij mikte nog voorlangs. Asare verraste Letica bijna met een als voorzet bedoeld schot, dat nipt overwaaide.

Letica in duel met David. Die laatste begaat een overtreding op de doelman.
BELGA Letica in duel met David. Die laatste begaat een overtreding op de doelman.

Maar Club Brugge had ook mogelijkheden. Het kende al vroeg pech toen Wesley weggleed op een goeie voorzet van Vlietinck. Danjuma en Schrijvers mikten mogelijkheden over, maar uiteindelijk kwam Club toch op voorsprong.

Dat doelpunt viel op een moment dat het aan de overkant in de lucht hing. Letica ging plat op een schot van Odjidja, maar bediende snel Vanaken. Souquet hapte te snel, Vanaken lanceerde Danjuma. Plastun bleef wijken, Danjuma joeg de 0-1 knap tegen de touwen. Een licht gevleide voorsprong bij de rust, maar kort na de pauze gaf Club Brugge een lesje in vista, techniek, kracht en efficiëntie. Danjuma rolde in een één-twee met Vanaken de Gentse rechterflank op en verstuurde een gemeten voorzet. Voor doel toonde Wesley zich sterker dan Bronn, de 0-2 was een feit. De landskampioenen bewezen dat ze niet hoeven te domineren om een wedstrijd naar hun hand te zetten. Ook dat is een kwaliteit.

Danjuma schreeuwt het uit na de 0-1
BELGA Danjuma schreeuwt het uit na de 0-1

Gent ging op zoek naar de aansluitingstreffer, maar die viel bijna aan de overkant. Kalinic moest stevig aan de bak op pogingen van Danjuma en Vanaken. Yves Vanderhaeghe wisselde Souquet voor Dompé en gingm met drie achteraan spelen. Gent ontwikkelde druk, maar Plastun, Odjidja en David vonden Letica op hun weg en David mikte ook nog eens een honderd procent kans over. Een uitbraak via een klaarkijkende Vormer volstond om Wesley zijn tweede van de namiddag te laten maken. Helemaal ongedekt maakte Wesley er nog 0-4 van. AA Gent gaat opnieuw een onrustige week tegemoet.

Photo News
Photo News
BELGA64 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • pat coens

  club heeft verdient gewonnen en het verschil in kwaliteit is duidelijk dat het bestuur van Gent maar eens in eigen boezem kijkt ze hebben slechte aankopen gedaan en daarmee uit , ze moeten Vanderhaeghe de schuld niet geven ze hebben schapen gekocht ipv wolven die het verschil kunnen maken en de slag van vlaanderen dat ze eens stoppen met die zever en de mensen niet tegen elkaar opjutten ,elkaar respecteren is ook sport

 • Urdi De vos

  Allee die Wesley moest al lang zijn schorsing gehad hebben maar ja de blau zwarte bond van Verhaeghe heeft daar voor gezorgd hé

 • Katrien Caers

  Allez de rouches hebben blijkbaar gewonnen tegen AA Gent. Dat weten we dan ook weer..

 • Freddie Heremans

  Eerlijkheidshalve toegeven dat Gent een goede 1e helft speelde en kansen kteeg om te scoren. Na de 0-1 bleek Gent reeds van slag en speelde een rationeel modern voetballend Club de thuisploeg op een hoopje. Dit Club is dan nog niet eens op zijn sterkst, maar zal zeer sterk moeten BLIJVEN om Genk van de titel te houden. Dat wordt een spannend duel, all the way tot de play-offs.

 • Guy Lenie

  Gelukkig is er nog KRC Genk die het Belgische voetbal wat bijbrengt! Misschien wel de enige ploeg die hier zou meekunnen in de Spaanse 2e klasse. De rest (Brugge, Anderlecht, Standard) doet echt pijn aan de ogen. Het niveau zakt duidelijk ieder jaar. En een Brugse hattrick van iemand die in de tribune hoort te zitten ... kan alleen in België! Het lijkt wel Belgische politiek!