VIDEO. Club overpowert Genk en blaast competitie nieuw leven in, Wesley en Schrijvers absolute uitblinkers

BELGA
Club Brugge
CLU
Club Brugge CLU
3
1
KRC Genk GNK
GNK
KRC Genk
Club Brugge houdt de competitie spannend. Het won de topper tegen Racing Genk en verkleint de kloof met de Limburgers zo tot acht punten. Schrijvers en Wesley waren de uitblinkers.

Eén helft totale dominantie van Club Brugge, geconcretiseerd door goals van Mata en Schrijvers. Club blies Racing Genk weg in de openingsfase en zette meteen de toon. Een kloof van veertien punten, dát kon de landskampioen zich niet permitteren. Twee exponenten in het Brugse geheel. Siebe Schrijvers, enorm gedreven tegen zijn ex-ploeg, én Wesley. ‘Spits-doet-al’ bij Club Brugge. Bal bijhouden, hoog storen, technische hoogstandjes, de Braziliaan deed het allemaal.

Racing Genk kreeg geen poot aan de grond in Jan Breydel. Voor Philippe Clement was het zoeken naar een opstelling zonder Pozuelo. De keuze viel op een 3-5-2, waarbij Trossard centraal voetbalde voor Malinvoskyi en Heynen. Voorin mocht het Ingvartsen het proberen naast Samatta, dat was geen succes.

De Genkse middenvelders kwamen amper aan de bal omdat Club de drie achterin, Aidoo, Dewaest en Uronen hoog vastzetten. Genk moest overleven de eerste twintig minuten. En net toen het de ergste Brugse storm gaan liggen was sloeg blauw-zwart keihard toe. Wesley ontfutselde Heynen van de bal en lever in bij SchrijverS. Die zag Mata richtig tweede paal duwen en die werkte beheerst af.

Photo News

Racing Genk vond op het patattenveld van Club geen oplossing tegen het powervoetbal van de thuisploeg. Twee vrijschoppen en een flauw schotje van Samatta kon je nauwelijks als gevaar omschrijven. Kort voor de rust gooide Club de match al op slot. Opnieuw met de twee Brugse uitblinkers in een hoofdrol. Wesley ontdeed zich simpel van Aidoo, zijn voorzet belandde bij Schrijvers en die ramde de 2-0 voorbij Vukovic.

Pozuelo bij de rust

Nog voor het einde van de eerste helft stuurde Clement Pozuelo en Gano naar de opwarming. Zij kwamen Paintsil en Ingvartsen vervangen bij de rust. Genk voetbalde beter, ook vooral omdat het mocht van Club. Samatta gaf Genk een kwartier voor tijd even hoop door een hoekschop van Malinovskyi binnen te koppen, maar nog geen minuut later stede Ruud Vormer op zake. Club won de wedstrijd die het absoluut niet mocht verliezen en blaast de competitie zo nieuw leven in.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
Photo News
BELGA
BELGA
Photo News
Photo News24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Herwig Depoorter

  Als ik het artikel op de eerste sportbladzijde in HLN van de hand van uw reporter Niels Poissonnier lees, dan is dat één ode aan Leko. Nochtans was die "fameuze" trainer tot verleden week en na talrijke verkeerde opstellingen en ingrepen, rijp om bij het huisvuil te plaatsen .Af wachten dus wat het zal worden na Anderlecht en Salzburg -uit. Voor mij persoonlijk ,reeds vele jaren supporter van FCB mag en moet op het einde van het seizoen opkrassen, wegens niet bekwaam.

 • Norbert Deploige

  Rik Capelle, daarom dat Ndidi ALTIJD speelt bij Leicester en ex gouden schoen Izquerdo bij de damesploeg van Brighton?

 • hubert lenvers

  Ongelooflijk hoeveel slechte verliezers in limburg. Van een klein ploegske gesproken... Hun ééndagsvlieg- palmaresje spreekt dan ook boekdelen..

 • rik cappelle

  Moet dat kampioen worden ? Gewoon van het kastje naar de muur en nog eens terug gisteren. Net zoals op hun eigen veld gebeurde trouwens. En Trossard Rode Duivel ? Ja dan zal het wel tegen Faroer of Gibraltar of Liechtenstein zijn.

 • Norbert Deploige

  Rits en Vormer , voetballers? Die mogen thuis nog niet in de varkenwei komen meelopen. In 35 min een slaande beweging van Wesley naar Dewaest. Normaal......zijn we gewend van deze kerel. Gevechtsvoetbal ja..........maar dat is ook voetbal naar t schijnt.