VIDEO. Club kruipt tegen Lokeren door het allerkleinste gaatje na penaltygoal in minuut 98

BELGA
Club Brugge
CLU
Club Brugge CLU
2
1
KSC Lokeren LOK
LOK
KSC Lokeren
Het verliep niet zonder slag of stoot, maar Club blijft voor eigen publiek foutloos. De leider kroop vanavond door het allerkleinste gaatje tegen een verdienstelijk Lokeren. Een strafschopgoal in minuut 98 (!) zorgde voor de verlossende 2-1. 

Hij waarschuwde vooraf voor onderschatting, Ivan Leko. Wel, zijn team had de boodschap toch niet helemaal begrepen. Club begon slordig en kwam op de koop toe na negen minuten op achterstand. Jovanovic -amper 19, maar de Serviër maakte indruk vanavond- tikte na een hoekschop de 0-1 in doel. Een jongen wiens naam we nog vaak zullen horen. Een stil Jan Breydel aanschouwde een onherkenbaar Club. En zeggen dat Lokeren bij de rust niet eens onverdiend op voorsprong stond. Jovanovic had er immers ook 0-2 of zelfs 0-3 van kunnen maken, maar stuitte tot tweemaal toe op de paal. Niet dat Club geen kansen creëerde -vooral Vormer had dé kans op de gelijkmaker- maar het oogde allemaal wat futloos.

 Djordje Jovanovic scoorde, maar trof ook twee keer de paal.
Photo News Djordje Jovanovic scoorde, maar trof ook twee keer de paal.

Dan toonde Club wél dadendrang na rust. Puntenverlies tegen -met alle respect- Lokeren, het zou toch niet? Wesley zag eerst zijn doelpunt afgekeurd na tussenkomst van de VAR - juiste beslissing. Op het uur was het toch prijs. Poulain knikte op hoekschop de 1-1 tegen de touwen. Lokeren voelde nattigheid met nog een halfuur op de klok. Mechele dwong De Wolf met een harde kopslag tot een prima redding, terwijl Openda in het slot onterecht werd teruggefloten voor buitenspel. Lokeren wankelde, maar bleef overeind. Tot Skulason diep in blessuretijd Openda omver kegelde in de zestien - strafschop voor Club. Invaller Vossen bleef ijzig koel vanop elf meter en stuurde De Wolf wandelen. 2-1 in minuut 98. In extremis, heet dat dan. Over het geheel van de match een verdiende zege, al zal het dinsdag tegen Dortmund véél beter moeten. Peter Maes en Lokeren dropen af. 

Photo News
Photo News
BELGA
Photo News
Photo News161 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • viktor van gestel

  Ze MOETEN weer kampioen worden, desnoods laat de arbiter doorspelen tot hij ze EINDELIJK kan laten winnen ! Wat een komedie !

 • eric debanne

  Juiste uitslag was een gelijkspel !

 • danny buyse

  @Marc, een zelfde soort duik die Olivier maakt op de afgekeurde goal van Wesley.

 • Marc Verschaeren

  Der was een lichte aanraking gevolgd door een geweldige duik in de 98 minuut das de juiste omschrijving .

 • danny buyse

  @Johan Billiet, 2 x 3 minuten van de VAR en 3 minuten voor de 6 wissels! Eigenlijk moesten ze 9 minuten overspelen.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00