VIDEO. Club knokt zich na zinderende tweede helft voorbij Genk en gooit titelstrijd weer helemaal open

Photo News
Club Brugge
CLU
Club Brugge CLU
3
2
KRC Genk GNK
GNK
KRC Genk
Racing Genk had de titel vast bij de rust, maar een ontketend Club Brugge ging in een dolle tweede helft op en over de Limburgers. De suspense stijgt.

Wat een tweede helft van Club Brugge. Blauw-zwart was nergens voor rust, maar rolde na rust als een tsunami over Racing Genk. De avond begon zoals elke Genkse fan vooraf gedroomd had, met een vroege goal. Als zelfs Sébastien met buitenkantje rechts begint te scoren dan weet je dat het een speciale avond kan worden. Ruslan Malinovskyi dropte een vrijschop slim aan de tweede paal, daar leek enkel Dewaest goed meegelopen en die deponeerde de bal met de buitenkant in de verste winkelhaak. Pats! De hoogspanning in Jan Breydel viel weg met één trap. Niemand zo verbaasd als de centrale verdediger zelf, maar hij stond wel op het bord. Racing Genk virtueel kampioen, in het hol van de leeuw.

BELGA

De opbouw naar de clash mocht er nochtans zijn. Van een halfuur voor de aftrap daverde Olympia. ‘Not in our house!’ De fans van Club Brugge geloofden dat het kon, Genk van zijn vierde landstitel houden. De spelers net iets minder, zo leek het. De vroege opdoffer zorgde voor twijfels in de hoofden van Vormer en co. Racing Genk controleerde de wedstrijd en legde de Brugse draaischijven aan banden. Vanaken kwam voor rust geen enkele keer in het stuk voor. Ook na rust kreeg je aanvankelijk het gevoel dat het eerder 0-2 zou worden dan dat Club op gelijke zou komen. Tot… Hans Vanaken hoger opveerde dan Berge en Dewaest en de 1-1 tegen de netten kopte. Jan Breydel kolkte. Genk plots in overlevingsmodus. Aidoo en Wesley kregen het flink aan de stok. De Ghanees claimde ook een overtreding van Wesley, maar die mocht - terecht - doorgaan, drie tellen later schoof de ingevallen Openda de 2-1 in de verste hoek. Leko ging als een wildeman tekeer langs de zijlijn omdat ze bij Genk een fout van Wesley claimden. De Brugse machine was plots niet meer te stoppen. Diatta trapte een voorzet van Mata vanuit een scherpe hoek heerlijk tegen de touwen. En nog leek het niet gedaan. Dewaest haalde Openda onderuit in de zestien, scheidsrechter Van Driessche wees na tussenkomst van de VAR naar de stip. Vanaken knalde op de lat. In een zinderende slotfase maakte Gano het nog spannend door de 3-2 binnen te koppen. De gelijkmaker van Samatta strandde in de slotfase nog op de paal.

Photo News

Club Brugge heeft zijn levenslijn met beide handen beet gepakt. De strijd om het kampioenschap is nog niet gestreden. Als Club Brugge donderdag op Standard even goed doet als Racing Genk wordt de titel op de slotspeeldag beslist. Als Racing Genk donderdag beter doet dan Club is het altijd kampioen en viert het de titel in het Vanden Stockstadion van Anderlecht.

BELGA
BELGA
BELGA
Photo News
BELGA
Photo News
Photo News
Photo News33 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddy Madou

  Anderlecht zal knokken voor die vijfde plaats zeker weten, Genk zal geen cadeau krijgen ze zullen er moeten voor gaan.

 • Bart Van Brabant

  Hij loopt gewoon tegen Wesley zijn arm aan. Die laatste maakt zeker geen bewuste beweging en de reactie komt rijkelijk laat, pas als hij weet dat hij z'n man kwijt is. Als hij trouwens een fout zou gemaakt hebben, dan is dat nog niet in verhouding met hetgeen Van Damme doet op Antwerp. Dat was penalty én rood, dan had Club nu op 1 punt gestaan ipv 3.

 • Ingrid Charlier

  Brugge zit altijd te sakkeren over de slechte arbitrage. Als er 1 ploeg gisteren meerdere gele kaarten verdiende en er geen enkele kreeg was het wel Brugge. Wat een vuile spelers zijn die wesley en die Birgl die dan ook nog telkens arrogant staat te lachen na elke smerige overtreding. En wat met die 2de goal van Brugge je vraagt je af of die van de Var met opzet de andere kant uitkeken om nog maar te zwijgen over het onwaardig optreden van Leko die zich van zijn kleinste kant liet zien

 • Albert Vaneigens

  iedereen met ogen in de kop weet dat de 2e goal van Brugge onterecht is. Maar de VAR was bang, het was in Brugge en ze waren al een tijdje aan het kalimero-en (terecht of onterecht, buiten de kwestie). Maar dat moet een VAR niet weerhouden van eerlijk te zijn. Waarom hebben we deze anders? Maar troost jullie. Uiteindelijk is het Genk dat met de beker gaat lopen. Zo'n extra spanning komt Telenet en de proleague wel goed uit lijkt me. Complot?

 • Mireille Vermorgen

  Anderlecht zal donderdag Genk wel laten winnen alles beter dan Brugge kampioen