VIDEO. Club Brugge laat ex-coach Preud’homme en Standard vooral voor rust alle kleuren van regenboog zien: 3-0!

Club Brugge
CLU
Club Brugge CLU
3
0
Standard STA
STA
Standard
Club Brugge is terug. Na het goeie resultaat in Dortmund won het eindelijk ook in de competitie nog eens overtuigend. Kind van de rekening was Standard, dat voor de rust alle kleuren van de regenboog zag.

“Op Sclessin zijn we dom geweest”, gaf Ivan Leko toe in de aanloop van de wedstrijd. De Kroaat koos dan ook opnieuw voor het systeem met vier verdedigers en dezelfde elf namen van in Dortmund. Aan de overzijde was Djenepo de valse nummer 9. Emond, Sa, Oulare: de drie diepe spitsen bleven allen op de bank. Geen goed plan, werd al in het openingskwartier snel duidelijk. Club nam een vliegende start. De vroege, maar slecht gemikte kopbal van Lestienne zou de enige dreiging zijn van de Rouches in de ganse eerste speelhelft. Blauw-zwart speelde de Luikenaars helemaal zoek. Met veel kansen en drie goals. De eerste daarvan al na 7 minuten: Luyindama gaf domweg een corner weg, Vanaken vond aan de tweede paal de vrijstaande Denswil. Standard raakte geen leer, Club walste vrolijk verder. Tien minuten later vond Vanaken de doorgebroken Dennis, die de bal netjes rond Ochoa in de verste benedenhoek deponeerde. Enige minpunt in een sterke eerste helft van Club: het uitvallen van Dennis meteen na zijn doelpunt. De jonge Cyril Ngonge mocht debuteren. Tien minuten voor de pauze was de match helemaal gespeeld. Amrabat nam de afvallende bal vanop de grote rechthoek op de slof, Ochoa had geen verhaal. Standard meteen met beide voeten op de grond na de goeie match tegen Sevilla, Club Brugge zichtbaar herboren na de goeie prestatie in Dortmund.

BELGA

Na de pauze geen Mata meer bij Club - de rechtsachter bleef binnen met liespijn. Decarli was zijn vervanger, terwijl Preud’homme met Sa een spits in de plaats van Lestienne bracht. De tweede helft begon evenwichtiger: Luyindama zag zijn goeie kopbal net naast gaan, terwijl ook de vrijschop van Denswil langs de verkeerde kant van de paal over de achterlijn rolde. Het was de jonge Ngonge die Jan Breydel in de 65ste minuut uit zijn dutje haalde. De vleugelspits draaide zich netjes vrij in de zestien meter, maar zag hoe Ochoa zijn goed schot uit de benedenhoek haalde. Vanaken was na twee assists dicht bij zijn doelpunt, maar de spelmaker trapte op aangeven van Wesley knullig naast.

BELGA

Van de slotfase onthouden we een goeie actie van Amrabat, die Ochoa tot een knappe redding dwong. Emond was nog eens dicht bij de eerredder, maar rateerde zijn poging. Ook ex-Bruggeling Oulare mikte onbegrijpelijk over. Een gefrustreerde Djenepo werd nog uitgesloten wegens protest. Club kan opnieuw winnen in competitieverband en leunt straks ontspannen achterover wanneer Anderlecht en Racing Genk met elkaar in de clinch gaan. Standard moet bezinnen na de slappe vertoning.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA32 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddie Heremans

  Ik ben er zeker van dat Club zijn titel verlengt, Paul VDB. We hebben de grootste kwaliteitskern. Wel zijn er twee zaken die moeten veranderen om tot een nieuwe titel te komen : de snelle technisch vaardige flankspelers moeten blessurevrij zijn en Rezaei moet top zijn en als spitsenduo met Wesley scoren aan de lopende band.

 • Werner Gielis

  de eerste goal komt wel voort uit een niet bestaande corner, want bleiterke Van Aken raakt de bal als laatste, en waarom krijgt Wesley (de man met de scherpste elleboog) weeral geen rood voor de slag die hij nu weer uitdeelt ?

 • Henk Lefevre

  Wij waren op ieder gebied de mindere van FCB en dan krijg je onvermijdelijk een pandoering rond de oren. Méér dan verdiende zege van FCB. Vanwege een échte Standard fan.

 • Paul Van den Bruel

  Na het zien van de match Anderlecht-Genk verdient geen enkele ploeg kampioen te spelen en nochtans denk ik dat het Genk zal worden. Go Brugge.

 • gert lans

  Geweldig naar zijn hand gezet ! Droge 3-0 op zijn kas en tuimelt uit de tot 6 om er nooit meer in terug te komen dit seizoen !!! Ofwel heeft hij zich in clubke wéér iets in zijn handen laten duwen !!!