VIDEO. Club Brugge freewheelt met flitsende Danjuma voorbij zwak Kortrijk naar 9 op 9, ook Schrijvers scoort

Club Brugge
CLU
Club Brugge CLU
3
0
KV Kortrijk KVK
KVK
KV Kortrijk
Neen, veel moeite had Club Brugge niet om Kortrijk opzij te zetten. Al na acht minuten was de wedstrijd gespeeld nadat een flitsende Arnaut Danjuma er twee in het mandje had gelegd. Ook Siebe Schrijvers pikte nog een treffer mee, zijn eerste voor Club. Kortrijk leek van zijn kant dan weer een oefenwedstrijd af te haspelen.

Waar Antwerp vorige week het Kortrijkse slot niet van de grendel kreeg, vond blauw-zwart (met Siebe Schrijvers in de plek van Wesley) vanavond de sleutel al na drie minuten. Met dank aan Danjuma. De Nederlander schudde een eerste van vele versnellingen uit zijn kuiten om dan met rechts het leer perfect in het zijnet te plaatsen. Een gewaarschuwd man is er twee waard, niet op de rechterflank van Kortrijk. Een handvol minuten later deed Danjuma zijn kunstje gewoon over. Met hetzelfde resultaat. 2-0, na acht minuten sloeg Kortrijk de boeken al toe. Glen De Boeck keek ietwat angstig toe vanop zijn bank.

BELGA

Arnaut ‘Danjuma’ Groeneveld flitste verder, Vanaken krulde na een ‘panna’ een vrije trap op de bovenkant van de lat. In het tweede bedrijf nam Siebe Schrijvers de fakkel van Danjuma kortstondig over. De 22-jarige Limburger bedankte Ivan Leko voor het vertrouwen met een bijzonder fraaie dribbel en dito afwerking. Schrijvers klopte eens fier op het clubembleem. Geen Wesley? Dan doen de nieuwkomers het maar. De negen op negen is een feit, al zal de tegenstand voor blauw-zwart er de komende weken wel een pak sterker op worden.  

BELGA
Photo News48 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • wim maet

  ik ook ria maar er zijn geen sterkere ploegen in belgie

 • Ria Vanhoyland

  Ik zou fcb op dit moment tegen een sterkere ploeg willen zien spelen. Bv Genk. Rsca... ze gaan geweldig op hun bek geloof mij.

 • Jose Van Hauwaert

  Tja Diego, op uw commentaar was ik het wachten. Feit is, nadat RSCA op 1 been, met een halve jongerenploeg op KVK gaan winnen was, kwam van Brugse kant de reactie dat het maar tegen een degradatieploeg was, nu dat Brugge met maar 3 - 0 tegen dezelfde KVK won, vergeet men al eens vorige commentaren nietwaar?

 • Eddy Vervaet

  Het is allemaal nog zeer pril,maar Club en A’lecht zullen onderling uitmaken wie kampioen wordt.Die 9/9 heeft toch al een indicatie.Gentsupporter 4Ever!

 • Herwig Depoorter

  Het systeem Leko is gebaseerd op zijn flankspeler. Dat liep vorig seizoen bina faliekant af; Limbombe en Cools zaten er compleet door; De eerste met een ernstige blessure; . Dit wordt nu opnieuw het probleem. Cools uit met spierblessure . Groeneveld kan het slechts één helft aan.