VIDEO. Charleroi bereidt passend de Guldensporenslag voor met zege tegen Eupen

Photo News
Charleroi
CHA
Charleroi CHA
2
0
KAS Eupen EUP
EUP
KAS Eupen
Charleroi heeft zijn groepsfase in PO2 afgesloten met een vierde zege en een vierde clean sheet op rij. De Carolo’s dwongen na de rust overwicht af, door Niane en Delfi omgezet in doelpunten.

Met Zajkov, Martos, Dessoleil, Nurio, Morioka en Osimhen op de bank, stond deze wedstrijd voor Charleroi uiteraard in het teken van woensdag op KV Kortrijk. De 19-jarige Wildemeersch kwam voor het eerst aan de aftrap, centraal op het middenveld naast Hendrickx, die blijkbaar geen rust nodig heeft ondanks de kilometers die hij telkens weer aflegt.

Op de eerste doelkans was het wachten tot halfweg de eerste helft. Henen ging in de rug van de uitglijdende Castro Montes op Niasse af maar zijn knal belandde in het — op een paar enkelingen na — lege vak voorbehouden aan de bezoekende fans.

Bij Eupen was het uitkijken naar Fall. De Senegalese winger werd dit seizoen door Charleroi uitgeleend aan de Panda’s en speelde zich in de kijker toen Eupen op de slotdag van de reguliere competitie met 1-2 kwam winnen in het Stade du Pays de Charleroi. Een nederlaag die de Carolo’s het thuisvoordeel kost voor de finale van PO2, vermits Kortrijk in de eindstand van de klassieke fase achtste eindigde met 43 punten en Charleroi negende met 42 punten. Het contract van Fall bij Charleroi loopt tot juni 2020. Hij had er dus alle belang bij weer goed te presteren om er Mehdi Bayat en Felice Mazzu van te overtuigen hem volgend seizoen een nieuwe kans te gunnen indien er nood is aan de flankspeler die voor diepgang zorgt. Meer dan een voldoende haalde hij deze keer echter niet.

Nadat Hendrickx voor de rust met een afgeweken vrije trap de lat had getroffen en Riou twee fameuze saves liet noteren, werd het kort na de rust 1-0. Delfi drong op rechts door en zette scherp voor. Niane duwde de bal binnen. Dezelfde spelers, maar omgekeerd, zorgden voor 2-0. Minpunt: Delfi werd in de slotfase geblesseerd afgevoerd. 

Photo News
Photo News
Photo NewsReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.