VIDEO. Cercle Brugge legt Zulte Waregem over de knie en blijft ongeslagen bij terugkeer in Jupiler Pro League

BELGA
Cercle Brugge
CER
Cercle Brugge CER
3
1
Zulte Waregem ZWA
ZWA
Zulte Waregem
Zulte Waregem blijft met punten gooien. Na het late puntenverlies op de eerste twee speeldagen vergat het nu hun dominantie tegen Cercle Brugge te verzilveren. De Vereniging sloeg drie keer genadeloos toe en blijft zo ongeslagen. Cercle pakt 8 op 12.

Het contrast kon moeilijk groter zijn. Op de televisie in de perszaal van Jan Breydel zat iedereen op het puntje van de stoel naar de spectaculaire Londense derby tussen Chelsea en Arsenal te kijken. Vol kansen, knappe goals en snedige acties. Eenmaal in de tribunes veel minder spektakel te beleven. In het eerste halfuur zorgde enkel Harbaoui voor wat gevaar, door vanuit de draai op doel te besluiten. Nardi redde goed.

Het goede combinatievoetbal van de eerste drie speeldagen kon Zulte Waregem, zonder de zieke Baudry, niet op de mat leggen. Mede de verdienste van Cercle Brugge. Je tegenstander slecht laten spelen is óók een kwaliteit - weinig ploegen gaan vlot winnen van Cercle. Dankzij een stevige organisatie kwam de Vereniging zelden in de problemen. Uit het niks kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong. Geholpen door Sammy Bossut. De doelman liet een kopbal van Bruno onbegrijpelijk uit de handen glippen. Omolo strafte de blunder genadeloos af (1-0).

Photo News

Francky Dury greep tijdens de rust meteen naar één van zijn nieuwe spitsen in steun van Harbaoui: Mamadou Sylla. Het loonde al bijna na amper twintig seconde. De Senegalese spits pakte uit met een knappe actie en besloot op de vuisten van Nardi. Het startschot van een aangenamere tweede helft. Tien minuten ver kreeg Zulte Waregem ook wat het verdiende. Harbaoui kopte de gelijkmaker na een perfecte voorzet van Demir voorbij Nardi. De Franse doelman moest voorkwam vervolgens met een reflex dat Essevee op 1-2 kwam. Ook Bongonda kon net niet genoeg bij een voorzet van Sylla om de fusieclub op voorsprong te brengen. Ondertussen was het pompen of verzuipen voor Cercle.

En toch was het groen-zwart dat opnieuw toesloeg. Wéér dankzij een cadeau van Zulte Waregem. Demir tikte De Belder, die wel gretig ging liggen, onderuit in de zestien: strafschop. Bruno toonde geen medelijden en schoof perfect in de linkerhoek (2-1). Van de tweede klap zou de ploeg van Dury niet meer bekomen. De ingevallen Bedia trapte de beste mogelijkheid op de gelijkmaker van dichtbij over. Aan de overkant vergat Mercier op de counter nog een derde te maken. Bruno deed in blessuretijd wél. Voor de derde keer in vier speeldagen bleef Essevee met een desillusie achter. Bij Cercle, dat met 8 op 12 knap mee bovenin staat, maalden ze er niet om. 

BELGA
BELGA20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • christiaan vandenbroucke

  met Bossut nooit play of 1 onthoudt mijn woorden ,spijtig om het moeten te zeggen als al 55 jaar supporter te zijn van Z-W

 • Johan De Lille

  Cercle 74% eigendom van Monaco. Club 90% eigendom van een pygmee uit Mechelen die eerst KVM wou kopen!

 • Koen Maeyaert

  De jaloezie bij de blauwzwarte kneusjes druipt erweer vanaf. Zelf voor 100% eigendom van de grote baas van de KBVB maar wijzen naar anderen omdat ze hen het zonlicht niet gunnen. Dutsen!

 • christiaan vandenbroucke

  Michel Roman ge hebt daar zeker 100 percent gelijk in,ik zeg dat al 2 jaar hij kan geen punten winnen voor de club,en het wordt meer dan tijd om daar eens geld op de tafel te leggen voor een goede doelman

 • Michel Roman

  Klopt Georges Vande Velde. Betonvoetbal , spektakelwaarde nul , maar met hulp van een blunderende Bossut en weeral eens Vertenten , toch al 8 punten. Onwillekeurig moest ik terug denken aan het voorbije WK. Ik kijk liever anderhalf uur naar mijn aquarium dan naar een wedstrijd van Cercle. Maar het doel heiligt de middelen zeker ?