VIDEO. Blunder van Letica kost Club zege tegen potig Antwerp, Anderlecht als leider naar Jan Breydel

BELGA
Antwerp
ANT
Antwerp ANT
1
1
Club Brugge CLU
CLU
Club Brugge
Moeizaam leek Club Brugge tegen Antwerp op weg naar een zuinige 0-1-zege. Vormer profiteerde van het enige zwakke momentje van de verdediging van de Great Old. Dat leek te volstaan tot Letica in de slotfase een eenvoudige kopbal van Arslanagic moest lossen en Haroun toch nog de 1-1 kon binnen prikken. 

Laszlo Bölöni deed voor de komst van Club Brugge opnieuw een beroep op Jelle Van Damme. De ancien kreeg na enkele korte invalbeurten zijn eerste basisstek van het seizoen. Hij moest Ruud Vormer op de huid zitten. Bij Club moest Leko het zonder Wesley en Vossen zien te rooien. Voorin kreeg de 18-jarige Loïs Openda zijn allereerste startbewijsje. Dennis kreeg ook zijn eerste basisplek op de rechterkant. Antwerp begon het best aan de match en Van Damme kreeg een kopkans op voorzet van Hairemans, maar buffelde over. Club Brugge had heel lang moeite met de omknelling waarin Antwerp de landskampioen probeerde te houden. Het was zoeken en tasten. De koppeltjes op het middenveld legden de combinaties aan banden. Yatabaré zocht constant Vanaken op, Haroun hield zich met Schrijvers bezig. Hairemans kreeg veel vrijheid, maar moest ook Rits wat schaduwen. Het gaatje vinden zat er lang niet in voor de landskampioen. Het moest van Vanaken komen. Hij infiltreerde een paar keer gevaarlijk en probeerde het een keer met een boogballetje over Bolat, maar de poging ging naast. Antwerp had te weinig volk voor de bal om op de counter iets klaar te maken. Door al het geschaak, kwam de match maar niet echt onder stoom. Rusten met 0-0 was een logisch gevolg.

Photo News

De tweede helft bracht geen ander wedstrijdbeeld. Club ging geduldig op zoek naar dat ene gaatje in de Antwerpse muur, maar botste keer op keer op een hardnekkige Van Damme of een niet aflatende Haroun. Dennis dribbelde zich te pletter in de zestien. Danjuma probeerde het met een schotje, maar dat werd keer op keer afgeblokt. Daar moesten we het mee doen. Bolat had na goed een uur nog altijd geen redding moeten verrichten. De landskampioen miste die ene versnelling om de match open te breken. De Antwerpse voorlijn Owusu-Bolingi was niet bij machte om een echte aanval in mekaar te boksen en dan krijg je dus een kleurloze pot voetbal. Veel duels, nog meer inzet en overgave, maar stroeve combinaties en amper kansen.

Photo News

En toch moest Bolat zich even later voor de eerste keer dit seizoen gewonnen geven. Vanaken pakte uit me een haarfijne lange bal en vond Openda in de zestien. De tiener aarzelde en Van Damme tackelde nog, maar de bal viel voor de voeten van Vormer die er makkelijk 0-1 van maakte. Het geduld van Club werd dan toch beloond. De Bruggelingen gingen op hun beurt het tempo dan maar uit de wedstrijd halen en Antwerp slaagde er niet in veel terug te doen. Bolingi schudde Mitrovic wel een keertje af, maar zijn pas voor Owusu was niet strak genoeg. Bölöni bracht Lamkel Zé en Rodrigues nog in, maar Antwerp leek geen weg terug in de match te vinden. Tot Vormer een hoekschop moest toestaan. Via het paaltje ging de bal over de achterlijn en niet de zijlijn. Hairemans zwiepte voor doel. Arslanagic kopte naar de grond. Makkelijke bal voor Letica, maar de Kroaat loste en Haroun was er snel bij om de bal binnen te tikken. 1-1 en zo liet Club zijn eerste punten liggen op de Bosuil en moet het de leiding alleen aan Anderlecht laten. Antwerp blijft ook na vier speeldagen ongeslagen en handhaaft zich met 8 op 12 in de subtop.

Karlo Letica ging in de fout.
Photo News Karlo Letica ging in de fout.
Photo News94 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marc ledure

  Wat moet er daar over gezaagd worden, Dat kan met iedere kieper gebeuren.

 • lucien Noreilde

  aanslag , Van Damme Vormer als men de straf bepaling vergelijkt met Wesley ? kwetsuur gevaar , nuttigste en rendabelste speler van een club , moet men niet ver zoeken achter het opzet mag men vragen stellen over de huidige regelgeving ?

 • Richard Naegels

  Spijtig van de keeper echt pech die gast,dat ze aan de andere zijde die V Damme maar eens ter orde roepen,kan de var daar niet optreden?Foei zeg.......

 • Leon Mertens

  Van Damme brutaler kan niet ,Brugge heeft goede spits nodig al jaren !!

 • Yvs Bramslecht

  In Liverpool zit nochtans een klasse keeper te wachten op een nieuwe ploeg en dit terwijl ze hem (voorlopig) niet aan de straatstenen kwijt kunnen. Misschien wel voor een paar opleggers Brugse voederbieten?

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00