VIDEO. Beschonken Leandro Trossard schoffeert: “Alle boeren zijn homo’s”

Photo News
Leandro Trossard heeft zich deze nacht in negatieve zin laten opmerken. De Genk-kapitein vierde de landstitel met zijn ploegmakkers in de Versuz, waar hij schoffeerde door “Alle boeren zijn homo’s” te zingen, een verwijzing naar de supporters van Club Brugge. En dat net op de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie. “Het was helemaal niet mijn bedoeling om daarmee mensen te kwetsen”, reageerde Trossard aan TV Limburg.

De beschonken aanvoerder was in de Hasseltse discotheek niet van de microfoon weg te slaan. En toen de menigte “Alle boeren zijn homo’s” naar boven haalde, zong Trossard uit volle borst mee. 

Racing Genk wilde kort reageren op het voorval. “Er is gisteren een stevig feestje gebouwd met spelers en supporters en dat heeft tot in de vroege uurtjes geduurd”, klonk het bij communicatieverantwoordelijke Willem Boogaerts. “Op een bepaald moment heeft Leandro zich iets te enthousiast laten meeslepen in dat feestgedruis en heeft hij even meegezongen met een supporterslied. Wij willen benadrukken dat Leandro op geen enkele manier iemand heeft willen beledigen of schofferen.” Ook Trossard zelf reageerde op het voorval. “Ik was een beetje bezopen. Het was helemaal niet mijn bedoeling om daarmee mensen te kwetsen”, zei hij voor de camera van TV Limburg.”

rv

De Pro League kan er alvast niet om lachen. In een reactie op het bewuste fragment, veroordeelt de belangenvereniging van onze profclubs de gezangen. “We herhalen dat deze op geen enkele wijze hun plaats hebben in onze stadions, noch op events waar onze spelers aan deelnemen.” De Pro League is het ook niet eens met de rechtspraak van de Geschillencommissie Hoger Beroep die met een interval van twee weken weigerde om de gezangen “alle joden zijn homo’s” en “alle boeren zijn homo’s” als discriminerend te veroordelen (uitspraken van 4.05.19 en 17.05.19)

De jonge Limburger is niet de eerste voetballer die uit de bocht gaat met die tekst, enkele jaren geleden daagde ook Benito Raman de fans van blauw-zwart uit.
48 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jean Emare

  En zeggen dat die calimero's uit bruhhe nog NOOIT werden gesanctioneerd om RSCA openbaar te 'bezangen' met allerlei Jodenaandoeningen. Ma ja.. bij diene maffiabaas mag alles.

 • dirk govaerts

  . En de meeste homo's hebben hier idd geen moeite mee , maar wat bv met dat jongetje/meisje van 14-15 j dat niet het lef heeft en worstelt om uit de kast te komen , wordt die met dit soort gezangen waarbij BEKENDE voetballers vrolijk mee doen geholpen ? .En als hij vind dat het geen kwaad kon ,waarom excuses dan ? Als wij zeggen dat hij moet stoppen met voetballen , doet hij dat dan ook?

 • Christophe Lamon

  Niet overdrijven hè ! Bekijk het gewoon als parodie op wat Benito Raman heeft gezongen. Trossard heeft maar 1 keer de zin gezongen. Denken jullie nu echt dat landbouwers hier van wakker liggen ? Die weten allemaal dat dit de geuzennaam voor Brugge supporters is!

 • Gabriel Daniels

  Een terechte straf zou zijn: openlijk in de pers zijn verontschuldigingen aanbieden aan boeren en homo's + 1 maand op een boerderij gaan werken.

 • serge vierendeels

  Heeft niets met dom te maken. Is ook helemaal niet gemeend. Maar tegenwoordig wordt alles zooo lettterlijk genomen dat er altijd wel iemand benadeeld is. Mochten alle ouders hun voorbeeldfunctie opnemen de wereld zou er al veel beter uitzien