VIDEO. Antwerp maakt geen indruk maar wint van KV Oostende dankzij Mbokani, discutabele fases ontsieren partij

BELGA
Antwerp
ANT
Antwerp ANT
2
0
KV Oostende KVO
KVO
KV Oostende
Zonder goed voetbal gaat ook. Antwerp nam met 2-0 de maat van KV Oostende. Mbokani was tweemaal het feestvarken van dienst. Vlak voor rust moesten de bezoekers met tien man verder na een rode kaart voor Nkaka, al was die uitsluiting lang niet de enige discutabele fase van de avond. Door de zege hijst Antwerp zich naast Club Brugge op stek twee. KVO blijft achtste.

Tomasevic geblesseerd en Milovic geschorst, dus kreeg Lombaerts voor het eerst een basisplek bij de bezoekers. Bij de thuisploeg vielen er twee wijzigingen te noteren: Buta en Ivo Rodrigues losten Opare en Baby af.

De Bosuil zag een aangenaam wedstrijdbegin met een goed meespelend maar ook een mopperend KVO. Ivo Rodrigues beroerde in de zestien het leer met de arm, maar zowel scheidsrechter Van Driessche als de videoref zagen er geen graten in. Vreemd, een elfmeter was hier immers méér dan op zijn plaats. Na het kwartier groeide de thuisploeg in de wedstrijd, met de logische openingstreffer tot gevolg. Mbokani en Bolingi raakten eerst nog het doelhout, maar uiteindelijk was het toch prijs. Ondoa misrekende zich op een voorzet, Vanlerberghe werkte in de voeten van Mbokani die met een loeihard schot de 1-0 op het scorebord zette.

Photo News

De eerste helft verwaterde, tot de slotminuten bol stonden van de controverse. Eerst kreeg Bolingi slechts geel na een veel te late én gevaarlijke tackle, ook natrappen van Mbokani werd niet bestraft. Tóch viel er nog een rode kaart, Nkaka stond met de studs op het been van Buta. Zo ontsierden enkele discutabele fases de eerste helft. 

Photo News

Mbokani x2

Een gezapig Antwerp profiteerde na rust niet meteen van het numerieke overwicht. Integendeel: het ontsnapte zelfs toen Lombaerts zich bij een corner goed vrij liep maar onbegrijpelijk overkopte. Een zeldzaam kansje viel ook aan de overzijde, invaller Baby schoot rakelings naast. Voorts weinig animo en weinig goed voetbal. Antwerp was tevreden met de zuinige zege, bij KVO was de tank volledig leeg. Toch viel ook de 2-0 nog, op een tegenstoot maakte Mbokani makkelijk z’n tweede van de avond. Zonder veel glans was de nieuwe driepunter een feit. Daardoor nestelt Antwerp zich (voor even?) naast Club Brugge op stek twee, KVO is achtste.

BELGA
BELGA
Photo News
BELGA
Photo News
BELGA60 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • didier de coster

  1OOOOOOOOOOO keer penalty en de var is nie wakker ??? degoutant ; cobw

 • eric debanne

  Hoeveel heeft de arbiter en de var gekregen van antwerp...? Elk een mooie gevulde envelop ... Niet te geloven dit blijft duren ...!

 • Roos Desreveaux

  Ik heb gekeken als neutraal voetbalsupporter, na de 1ste helft heb ik het voor bekeken gehouden.Antwerp mag dan wel verdiend gewonnen hebben, het resultaat is zeker beinvloed door ref en VAR. Een loepzuivere strafschop niet gefloten en 2 gelijkaardige fouten geel voor antwerpspeler en rood voor oostendespeler. Is dat rechtvaardig voetbal met rechtvaardig uitslag.Nee ik had genoeg gezien. en zwijg mij van propere handen....

 • Sanne Vermeulen

  Ik ben geen fan van beide ploegen, maar dit was overduidelijk. Antwerp had 2 rode kaarten moeten krijgen, voor Mbokani en Bolingi. De rode kaart voor Nkaka was er geen, want hij trapt er over. Antwerp kreeg ook eens een corner die er geen was. Oostende had een penalty moeten krijgen voor handspel van Antwerp. De 2 de goal was ook niet zuiver hoor? Maar ja Antwerp moet koste wat het kost play off 1 spelen natuurlijk maar dat kunnen ze niet zonder de VAR

 • HENK VINKIER

  Zelf kijk ik graag voetbal en sta neutraal tegenover elke ploeg of match. Ik heb dus ook geen abonnement en ga nooit naar stadions. Altijd volgen op TV. Maar eigenlijk wordt ik toch belazerd met de maandelijkse 18€ die ik ervoor betaal om naar die voetbal te kijken.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00