VIDEO. Anderlecht verliest op Cercle (2-1), fans roepen om ontslag Hein

Photo News
Cercle Brugge
CER
Cercle Brugge CER
2
1
Anderlecht AND
AND
Anderlecht
Wéér verloren na dramatisch spel op Cercle (2-1), de Anderlecht-supporters zijn het stilaan beu. Ze vroegen het ontslag van hun coach: “Hein buiten!”

Pieter Gerkens is niet de lieveling van de achterban - te weinig Anderlecht-DNA. De staf denkt er (terecht, wat ons betreft) anders over, wegens altijd nuttig, werkend en vaak ook scorend. Zo ook vanmiddag op Jan Breydel: zijn 1-1 - een héérlijke volley in de verste hoek - komt terecht in onze top vijf van mooiste Anderlecht-goals dit seizoen.

Anderlecht mocht zich gelukkig prijzen dat het op dat moment überhaupt kón gelijkmaken. Cercle Brugge had immers nagelaten om de voorsprong uit te bouwen, na een vroeg openingsdoelpunt van Kylian Hazard. Zo kwam Cardona alleen voor doel, maar de aanvaller stiftte… naast - reuzekans, hoor. Na de 1-1 nam RSCA over, aan de rust stond het desondanks gelijk.

BELGA

Vervolgens een opvallende wissel bij de pauze: Hein Vanhaezebrouck haalde Lokonga naar de kant voor de wederoptredende Cobbaut. Het gevolg was dat Heins beste aanvaller - Gerkens - een rij achteruit geschoven werd en centrale middenvelder werd, naast Kums. Maar wie moest nu voor het doelgevaar zorgen bij de bezoekers?

Het was in elk geval Cercle dat het beste uit de kleedkamer kwam en na een tussenkomst van de VAR ook een strafschop kreeg. Gianni Bruno twijfelde niet: 2-1. Nadien sloot de videoref wel de ogen toen Vitinho, die al een gele kaart gekregen had, vol op het scheenbeen van Cobbaut ging staan. De Anderlecht-fans vonden het geen excuus: “Hein buiten!”

Photo News

Cercle bleef komen, twee keer via Hazard. Een schot ging net naast, Didillon pareerde een kopbal. Cardona miste op zijn beurt nog een keer: over. Mercier ging eveneens vergeefs zijn kans.

Anderlecht was nergens, maar er kwam hoop toen Omolo zeven minuten voor tijd zijn tweede gele karton onder de neus geduwd kreeg. Tegen tien zou het toch wel moeten lukken? Dat viel even tegen, zeg. Er kwam zelfs geen slotoffensief die naam waardig. Paars-wit blijft zo achter met 1/12, de kritiek zwelt aan, Cercle lijkt stilaan zeker van een verlengd verblijf in 1A.

BELGA
BELGA
BELGA
Photo News
BELGA
BELGA23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eddy Vervaet

  Vind ik ook,Jonas Gent.Als trainer ben je natuurlijk altijd de eindverandwoordelijke.A'lecht is al lang een vergane glorie...

 • Jean-Pierre Roobaert

  Stop die commentaar op de coach aub, dit is wel de slechtste ploeg die Anderlecht ooit had, met een niveau voor 3de Nationale ... en dat allemaal de schuld door de geldwolven van het vorige bestuur, begrijp dat toch eens!!!! Ze hebben Marc Coucke goed bij zijn pietje gehad maar hij zal revanche nemen, eventjes geduld ...

 • Yves De Rudder

  Hein buiten ? Beter hey ziekelijke onbekwame management buiten. Misschien A’lecht opnieuw verkopen aan bekwame mensen.

 • stefan berckmoes

  Een paar goeie spelers bijhalen zal het verschil niet maken,het zit op alle vlakken verkeerd!

 • maarten spiesschaert

  Bij gent is het duidelijk bewezen dat een trainerswissel niet helpt als je gebrek hebt aan kwaliteit. En maak aub van Clement geen toptrainer. Die heeft gewoon de kern met de meeste kwaliteit.