VIDEO. Anderlecht kwakkelt voort: uitgerekend Olivier Deschacht snoept paars-wit met rake kopbal punten af

Anderlecht
AND
Anderlecht AND
1
1
KSC Lokeren LOK
LOK
KSC Lokeren
De beste Anderlecht-speler? Olivier Deschacht. De Lokeren-verdediger zorgde voor de 0-1 tegen zijn ex-club, een ontgoochelend Anderlecht kon nadien slechts een punt pakken: 1-1.

Wat volgt, moet een unicum zijn in het Belgische voetbal.

Minuut 53. Hoekschop voor Lokeren. En u verzint het niet: Olivier Deschacht scoort tegen de club waarvoor hij 601 matchen speelde (0-1). Meteen verontschuldigt Deschacht zich, maar dat vinden de RSCA-fans niet nodig. Zij beginnen uitbundig te applaudisseren en scanderen Deschachts naam.

Photo News

Voor de match was Deschacht ook al gefêteerd. Zetterberg was uit Zweden gekomen om zijn gewezen ploegmaat te knuffelen. De voormalige vedette gaf Deschacht ook een mooi kader. Het publiek zorgde dan weer voor het overdonderende onthaal. Er waren ook spandoeken: “Welcome home.”

Alsof dat niet volstond voor een emotionele middag, scoorde Deschacht dus ook nog eens…

Lokeren kon de voorsprong wel niet vasthouden tegen een tot dan mak en inspiratieloos Anderlecht. Op voorzet van Saelemaekers zorgde Dimata, weer fit, voor de 1-1. De recordkampioen drukte door, maar Kums en Dimata misten grote kansen op 2-1. Kums besloot op De Wolf, Dimata kopte over.

Verder kwam Anderlecht niet. Net als tegen Eupen (2-1-verlies) kon het zo weer niet winnen - de miserie houdt maar niet op. En toch was er óók applaus na affluiten: voor Deschacht.

Photo News
BELGA
BELGA
Photo News
Photo News
Photo News
BELGA
Photo News
BELGA
Photo News
BELGA135 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc De Vos

  Ik hoor van iedereen dat de spelers van Anderlecht "te weinig waarde " hebben ...volgens mij is de kostprijs van de spelers van Anderlecht 5 tot 10 keer groter dan die van Lokeren .Dan mag je toch vlotjes een overwinning verwachten van 3 tot 5 doelpunten verschil.Niet waar Hein ?

 • jammy cappon

  Snap het niet, 2 anderlechtspelers hebben gescoord en Hein klaagt? Feit is dat rsca slecht aangekocht heeft, dat de ontslagpremie voor vanhaezebrouck te duur is en dat rsca een schim is van het rsca van pakweg 10 jaar terug. Velen hebben met club gelachen toen het na 2005 bergaf ging, het zou kunnen dat dit ook rsca zal overkomen. Veel transfers, geen toppers.

 • hubert lenvers

  Respect voor Ollie, clubman a la vanderelst, vercauteren, verheyen enz.. zo maken ze ze niet meer. Moest plaatsmaken voor dikke blaaskaak Billie Turf, grootste onbenul die er ooit als trainer hier heeft rondgelopen. Zelfs mijn schoonmoeder haalt met dit team betere resultaten...

 • Geert Van Laecke

  Tiens, Marina Lans... Ging Anderlecht tegen zondag niet voor Club staan? Madam soleil-kwaliteiten zijn blijkbaar even pover als voetbalkenner kwaliteiten. Maar ja, dat krijg je nu eenmaal met mensen die enkel anti-supporteren. Nochtans, jouw club heeft net supporters nodig die met hun eigen club bezig zijn.

 • Frederik Naert

  Eindelijk eerbetoon aan Ollie. Het ging tijd worden. Hij krijgt eindelijk wat hij verdient want jarenlang boegbeeld van Anderlecht geweest en daarna respectloos buitengezet. Naar de B-kern verwezen door VHB omdat hij te veel kritiek had maar hij had gewoon gelijk, hij zag dat het systeem van VHB niet goed was en dat blijkt nu. En uitgerekend hij scoort tegen dit zwalpende Anderlecht, ironischer kan niet. Moest altijd bij Anderlecht gebleven zijn. Mijn respect is groot voor jou man!