VIDEO. Anderlecht kan niet winnen tegen Antwerp

BELGA
Antwerp
ANT
Antwerp ANT
1
1
Anderlecht AND
AND
Anderlecht
Antwerp en Anderlecht hebben de punten gedeeld en daar leken beide ploegen na de match best tevreden mee. Zij houden hun directe opponenten, Standard voor Antwerp en Gent voor Anderlecht, achter zich.

Na de zege van Gent op Standard, vorige vrijdag, was het meer van moéten voor Anderlecht dan voor Antwerp in de koers naar Europees voetbal. Antwerp moest de geschorste Mbokani missen, Lamkel Ze keerde terug uit schorsing en Bölöni dropte opnieuw Rafaelov in de ploeg.

Belhocine van zijn kant heeft zijn basiself gevonden. Alleen Kara kon hij wegens een rugblessure niet gebruiken. De man van 8 miljoen, Buba Sanneh, kreeg eindelijk nog eens zijn kans, maar vooral omdat James Lawrence, ook wegens rugklachten, de voorbije week nauwelijks trainde.

Anderlecht kende een droomstart op een sfeervolle Bosuil dat ook sereen een eerbetoon bracht aan Julie Van Espen. Na 5' stond het 0-1. Lange bal in de 16-meter, Verschaere kopte verstandig terug tot bij Najar, die kraakte zijn schot maar Santini stond in het traject van de bal en tikte van dichtbij onder Bolat binnen.

BELGA

Antwerp was even aangeslagen maar herpakte zich snel en ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Cobbaut en Appiah kregen het moeilijk op de flanken met Baby en een bedrijvige Lamkel Ze. Maar de laatste pass kwam er zelden uit. Eén keer in de eerste helft moest Didillon écht zijn kunnen tonen. De Anderlecht-doelman werd ei zo na geklopt door... Bornauw. De Fransman ranselde de ongewilde kopbal van zijn ploegmaat met een knappe reflex uit doel. 0-1 was de ruststand.

Antwerp kwam na de rust furieus uit de kleedkamer en pakte Anderlecht meteen bij de keel. En nu was het de thuisploeg die vroeg scoorde. Lange inworp Opare, Owusu die z’n omhaal mist en daardoor Sanneh en Borbauw verrast. Aan de tweede paal tikte uitblinker Lamkel Ze makkelijk binnen. De verdiende gelijkmaker voor de Great Old.

Antwerp bleef Anderlecht onder druk zetten maar een tweede goal leverde dat niet meteen op. Twintig minuten voor tijd moest de thuisploeg de wurggreep lossen en kwam Anderlecht weer in de wedstrijd. Het spel ging nu lekker op en af met Antwerp als meest dominante ploeg en Anderlecht dat op de counter dreigde. De beste kans was nog voor Santini die een strakke voorzet van dichtbij overtikte.

BELGA
Photo News
Photo News
BELGA
BELGA
BELGA11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • frank veus

  Als je tegen Antwerp speelt dan kom je tegen een bende potstampers terecht en dat is altijd moeilijk . Anderlecht is daarbij nog eens een heel zwakke ploeg .

 • Frederik Jansens

  Er is zeker kwaliteit genoeg bij Anderlecht maar geen goede trainer. De opstelling is helemaal verkeerd. Wat doet Najar daar als aanvaller? Hij is een middenvelder/verdediger. Wat doet Verschaeren op de tien op het middenveld? Je kan ve jongen v 17 toch niet verwachten dat hij spelverdeler is. Hij is de man vd actie. Ook zijn Kums en Trebel niet complementair en zij zijn de spelverdelers. Ik snap niet dat niemand dat ziet bij RSCA.Van d drie laatste trainers van Anderlecht was VHB nog de beste.

 • marc castermans

  Genk mag gerust winnen op Anderlecht, het is veruit de beste ploeg in ons land.

 • Rudy Claes

  En nu graag RCGENK winnen op Anderlecht !!!

 • Eduard Janssens

  Peter Van Der Straeten het zijn de spelers die slechte voetbal brengen niet de zenders die het uit zenden .

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00