VIDEO. AA Gent weet weer wat winnen is na spektakelstuk op Sclessin, met dank aan invaller David

Photo News
Standard
STA
Standard STA
2
3
KAA Gent GNT
GNT
KAA Gent
Of Jess Thorup weer wat steviger in het zadel zit, laten we in het midden. Maar een bij momenten fris voetballend AA Gent boekte op Sclessin wel zijn eerste zege in deze play-offs (2-3). David deed de meegereisde Gentse fans vieren in minuut 94 met de winning goal. Plek vijf behoort weer tot de mogelijkheden. Een gehavend Standard bakte er vanavond weinig van.

Quizvraag: wanneer verscheen Réginal Goreux voor het laatst aan de aftrap bij Standard? Het antwoord onthouden we u niet: 30 juli 2017. Jawel, 2017. Oftewel bijna twee jaar geleden. De verrijzenis van de op Sclessin nog steeds erg populaire Haïtiaan. Om maar aan te tonen dat het puzzelen geblazen was voor Michel Preud’homme. Mpoku, Carcela, Vanheusden, Fai, Sá en Emond lagen in de lappenmand. Djenepo en Lestienne werden niet fit genoeg bevonden om te starten. Cavanda keek geschorst toe. Wel aan de aftrap: Obbi Oulare - voor het eerst sinds zijn kuitbeenbreuk die hij midden december opliep. Bij AA Gent bracht de geplaagde Jess Thorup de verwachte elf aan de start.

AA Gent in crisis? Daar was in het eerste kwart van de match weinig van te merken. Yaremchuk liet al heel vroeg de 0-1 liggen na een heerlijk één-tweetje tussen Odjidja en Sorloth, maar iets voor het kwartier was het wel prijs. Souquet versnelde voorbij Miangue en bracht gemeten voor doel. Dejaegere kon van dichtbij niet meer missen. 0-1, verdiende voorsprong voor een fris van de lever voetballend Gent. 

BELGA

Niet dat Standard geen doelkansen creëerde, maar de automatismen ontbraken. Logisch ook. Op het halfuur veerde Sclessin dan toch recht. Bastien fusilleerde Kaminski met een harde kopslag. De assist kwam op naam van... Goreux. ‘t Zal hem ongetwijfeld deugd doen. Thorup baalde langs de zijlijn, nog meer toen hij Derijck én Dejaegere geblesseerd zag uitvallen. De voetbalgoden zijn AA Gent dezer dagen weinig gunstig gezind. 

En toch klommen de Buffalo’s iets voorbij het uur opnieuw op voorsprong. Invaller David verschalkte Ochoa met een overhoeks schot. Knappe goal. Standard kreeg nog weinig klaar. De gelijkmaker van Lestienne -hij stond amper een minuut op het veld- kwam dan ook ietwat uit de lucht gevallen. Alles leek op een puntendeling te wijzen, maar daar dacht David anders over. In de absolute slotseconden verloste hij Gent met een rake kopbal. De eerste zege in de play-offs is een feit. 

BELGA
Photo News
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA



12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • didier de coster

  red visser de beste van onze bierliga , wat moet de rest dan niet zijn ?????? COBW

 • Romain Nolf

  En Preudhome mag veel zeggen tegen de scheids , niet normaal, Standard is een schop ploeg !

 • Natacha Verpoort

  als je Visser zijn wedstrijd hebt gezien dan belooft het voor zondag als hij de leiding heeft over het busje! pffff wat een zwakkeling!

 • Eddy Vervaet

  Gent speelde in de play-offs maar 1 keer slecht en dat was in Brugge.In alle andere wedstrijden verdienden we meer...

 • Philippe Vanbelle

  Visser alweer in de fout , zuivere penalty van Standaard verdediger ! Club zou deze onbekwame scheids moeten wreken voor zondag . Visser zal er alles aan doen om Genk te laten winnen .