VIDEO. AA Gent laat zich op eigen veld verrassen door STVV, Japanse invaller matchwinnaar met héérlijke goal

BELGA
KAA Gent
GNT
KAA Gent GNT
1
2
STVV STV
STV
STVV
AA Gent heeft zich in de slotmatch van de zevende speeldag in de Jupiler Pro League laten verrassen door STVV. De Limburgers haalden het met 1-2 in de Ghelamco Arena na een héérlijke goal van de ingevallen Kamada in de slotfase. De Buffalo's, die volgende week leider Club Brugge ontvangen, blijven door de nederlaag steken op de vijfde plaats.

AA Gent begon goed aan de match, maar toch waren het de bezoekers die op voorsprong klommen. De Sart infiltreerde goed en Ceballos had dat in de gaten. De winger loodste zijn ploegmaat door de Gentse verdediging en De Sart faalde niet oog-in-oog met Kalinic: 0-1. De Buffalo's moesten op zoek naar de gelijkmaker, maar die vonden ze niet in de eerste helft.

BELGA

Nieuwkomer Souquet bleef bij rust in de kleedkamer en Bronn kwam hem vervangen. De Tunesische international is pas terug na een zware knieblessure, maar hij kon zich vanavond wel meteen doen opmerken. Op voorzet van Asare kon Bronn vijf minuten na de pauze Steppe verschalken: 1-1.

De thuisploeg ging nadien op zoek naar de winnende treffer, maar die viel tien minuten voor tijd aan de overzijde. De Japanse invaller Kamada kreeg (te) veel ruimte en daar wist hij wel raad mee. Eerst zette hij Derijck in de wind en daarna moet ook Verstraete eraan geloven. Tegen Kamada's schot was Kalinic ook niet opgewassen. Bezus pakte nog zijn tweede gele kaart, maar ook daarna kon de zege STVV niet meer ontglippen.

BELGA
BELGA28 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • didier de coster

  thuis al zwak tegen lokeren , op cercle wa beter maar een zwak cercle en nu thuis tegen STVV verliezen , nee, dat verdient de trouwe aanhang niet , geen waardige vervangers aangetrokken in de voorlijn , de laatste maanden , kubo , moses, sylla, dompe, limbombe , david, kiala , enz nie normaal

 • Leon Mertens

  Moesten teveel verkopen om schulden te vereffenen ,nu geen goede ploeg meer en wie krijgt de schuld....de trainer !

 • didier de coster

  grey volledig gelijk jongen , momenteel geen play-off 1 waardig , het vertek van kwaliteit zoals kubo , moses, kalu , gigot is totaal verkeerd opgevangen , een ramp voor de echte aagentfan , inderdaad minder volk

 • Robert VAN LAERE

  Het is Gent he : nooit uitgeblonken in sportief beleid. Vanderhaeghen kan ook dit ploegje "schoolknapen" geen grinta en strijdlust inblazen . Groot gemis aan kwaliteit.

 • marc ledure

  En nu , Dat komt er van hè kwekker met te lachen met een ander. Didier BRIGLIA !! veranderd van club om te supporteren ??????