Vercauteren na zege op de Freethiel: “Niet gedaan wat we moesten doen, maar play-off 1 kan nog”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Anderlecht won vanavond met 0-3 op het veld van Waasland-Beveren en greep zo een laatste strohalm in de strijd om play-off 1. “We wisten dat we vanaf de start attent moesten zijn. En dat waren we ook”, aldus Frank Vercauteren na afloop. “We maakten snel het verschil, maar daarna hebben we ons in slaap gewiegd. We hebben niet gedaan wat we moesten doen: minder tempo, minder druk naar voren... Het bleef zo tot de 0-2 een wedstrijd", vervolgde de Anderlecht-coach. “Uiteindelijk was het een verdiende overwinning, met een duidelijk niveauverschil. Ik ben ook tevreden over de prestaties van sommige jongens. En dat ze elkaar een penalty gunnen (Vlap gaf de bal aan Amuzu, red.) is goed voor het groepsgebeuren. Play-off 1? Het kan nog. We moeten soms eens naar de andere ploegen kijken. Dat hebben we gisteren (toen speelde KV Mechelen, red.) heel even gedaan. En dat zullen we in de volgende matchen ook doen. Maar we moeten vooral naar onszelf kijken en ervoor zorgen dat we het maximum halen. We kunnen nog beter, maar we zijn op de goede weg.”

rv9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dirk Van der Weeën

  Idd David en tegen wie dan nog,tegen topploegen.

 • Chris Gielis

  Na zo veel ellende dit seizoen moet de overwinning zeker zoet smaken. Het is al véél beter en binnenkort zal iedereen terug onder de indruk zijn. Blijven werken.

 • frankie bressinck

  Ze hebben het verprutst op KVM, dààr hadden ze moeten winnen!

 • David Van Petegem

  2 maal na elkaar gewonnen. Ook alweer een seizoen geleden.

 • Ivan De Bruyne

  Flap gaf de val met tegenzin aan Amuzu, dat ws zeer duidelijk te zien aan de gelaatsuitdrukking van Flap. Het was een situatie alla Diagne, maar. Vercauteren zal dat nu natuurlijk niet toegeven.