Veerkrachtig Essevee klopt Buffalo's na ware spektakelvertoning: 4-2

Door de titelviering van Club Brugge zou je het haast vergeten, maar er werd vanavond nog een wedstrijd afgewerkt in play-off 1. Zulte Waregem boekte in eigen stadion zijn eerste zege in de nacompetitie, de gretige West-Vlamingen klopten AA Gent met 4-2. Bij de rust stond de thuisploeg nochtans achter, maar via Lepoint en twee keer Leye kon Essevee dan toch eindelijk eens de volle buit pakken. De Buffalo's - die vooral grossierden in het missen van kansen - zullen nog vol aan de bak moeten om de derde plaats veilig te stellen.

Hein Vanhaezebrouck koos vooraf voor Depoitre en Coulibaly in de ploeg. Bij Zulte Waregem kreeg Bossut opnieuw de voorkeur op Steppe tussen de palen. Gent begon het sterkst, Depoitre trapte de eerste echte kans vanuit een scherpe hoek over. Zulte Waregem liet zich niet zomaar wegdrukken en vocht zich snel terug in de match. Lepoint was dicht bij de openingstreffer, maar hij vond Sels op zijn weg.

Essevee toonde steeds meer druk naar voren en werd al snel beloond. Een omhaal van Leye werd de perfecte assist voor Diallo, die van dicht bij in doel kopte. Gent herstelde de situatie bijna meteen. Na een handsbal wees ref Vertenten naar de stip. Saïef faalde niet en halverwege de eerste helft was de stand weer in evenwicht. Sven Kums moest even later geblesseerd afhaken.

Zulte Waregem bleef aardig meevoetballen, maar botste in de eerste helft op een uiterst efficiënte tegenstander. Coulibaly duwde na een perfect aangesneden het leer via de lat tegen de touwen: 1-2 bij de rust.

Meteen na rust waren Coulibaly en Saïef kort bij de 1-3, maar die bleef mede door de goede reflexen van Bossut uit. Zulte Waregem bleef ervoor gaan, het tempo bleef erg hoog. Leye krulde een vrije trap bijna in een tijd in doel. De verdiende gelijkmaker kwam er ook, Lepoint duwde in de rebound de bal voorbij Sels.

Leye in de hoofdrol
Daarna ging Gent opnieuw volop zoek naar de voorsprong, maar de Buffalo's faalden keer op keer in de afwerking. Depoitre raakte de paal, Coulibaly duwde beste kans naast. Zoals te verwachten kreeg de landskampioen van vorig seizoen dan plots het deksel op de neus. De onvermijdelijke Leye glipte door de buitenspelval en lobte de 3-2 over een uitgekomen Sels.

In het slot zette uitblinker Leye dan nog de kroon op het werk. De Senegalees stifte de 4-2 perfect in doel en stelde zo de eerste zege van Zulte Waregem in play-off 1 veilig. Vooral mentaal een knappe prestatie van een ploeg die niets meer te winnen of te verliezen had. Al heeft Gent deze nederlaag toch vooral aan zichzelf te danken.

Het uitgebreide verslag van onze man in het stadion kan u nu lezen op HLN Plus.

belga
belga
belga
belga
belga
belga