Ga naar de mobiele website
^ Top

Vaudeville rond notitieboekje blijft duren: bondsparket tekent beroep aan tegen vrijspraak Preud'homme

Photo News
Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (kBVB) heeft beroep ingediend tegen de vrijspraak van Club Bruggetrainer Michel Preud'homme. Dat heeft de KBVB vandaag bevestigd.

Het Bondsparket had dinsdag twee weken schorsing gevraagd voor het "ongepaste, agressieve gedrag" van MPH tijdens de match tegen Charleroi, waardoor de T1 van Blauw-Zwart de belangrijke verplaatsing naar RSC Anderlecht (23/04) en de thuiswedstrijden tegen KV Oostende (26/04) en Zulte Waregem (01/05) vanuit de tribunes zou moeten volgen. De Geschillencommissie van de KBVB besliste na een vurig pleidooi van Preud'homme en de getuigenissen van scheidsrechter Luc Wouters en zijn vierde official echter niets te weerhouden tegen de Brugse oefenmeester. Het Bondsparket kan zich niet verzoenen met de vrijspraak en tekende beroep aan. De Geschillencommissie Hoger Beroep spreekt zich morgen/vrijdag in tweede aanleg uit over het dossier.

In de thuiswedstrijd tegen Sporting Charleroi (1-1) op speeldag twee van de play-offs sloegen bij Preud'homme de stoppen door toen de Zebra's bij een 1-0 stand een penalty kregen, na betwistbaar handspel van Ricardo van Rhijn. De Nederlander van Club Brugge werd in de rug geduwd, verloor naar eigen zeggen zijn evenwicht en raakte zo het leer met de hand. Scheidsrechter Luc Wouters moest na de gefloten strafschop zijn vierde official even bijstaan om de gemoederen op de Brugse bank te bedaren. Preud'homme maakte enkele wegwerpgebaren, ging in discussie met de wedstrijdleiding en gooide "in een vlaag van emotie" met zijn notitieschriftje. Scheidsrechter Luc Wouters stuurde MPH niet naar de tribunes, maar door de tussenkomst van de Reviewcommissie kreeg de fase een disciplinair staartje.

Photo News28 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Inge Declercq

  Wat heeft RSCA met het gedrag van MPD te maken tijdens een wedstrijd Brugge - Charleroi? En als jullie echte Brugge fans zijn,durf dan ook toegeven dat Brugge tijdens play offs nog niets laten zien heeft! RSCA en Gent daarentegen ...

 • Spirit In The Bottle

  Deze mens hoort niet thuis in de sportwereld ! Levenslange schorsing aub ! Zou beter een cursus "anger control training" volgen...

 • Peeters Wendy

  Frustraties dat je niet kan winnen, moet maar afleren om tekeer te gaan als een wilde man. Waarschijnlijk een overdosis tabak onder zijn lip steken.

 • Danny De Braekeleer

  Anderslecht moet en zal kampioen worden dit jaar, hemel en aarde gaan ze bewegen daarvoor. Duidelijker kan niet meer! Forza FCB !

 • Johan Coppens

  Mag je niet met een boekje werpen???

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00
Meld een bug