Vanhaezebrouck wil Vanderhaeghe als assistent bij RSCA

photo_news
Hein Vanhaezebrouck weet wie hij als assistenten wil bij Anderlecht. De meest opvallende naam: Yves Vanderhaeghe (47), zopas ontslagen als T1 bij KV Oostende.

Toen ze nog profvoetballers waren - Yves Vanderhaeghe bij Anderlecht, Hein Vanhaezebrouck bij Sporting Lokeren - waren ze al vrienden. Samen gingen ze toen tennissen, maar pas in het Guldensporenstadion werden ze echt 'partners in crime'. Vijf jaar lang werkten de twee samen bij KV Kortrijk: Vanhaezebrouck als hoofdcoach, Vanderhaeghe als zijn rechterhand. Met een gezamenlijke visie - gericht op verzorgd voetbal - haalden ze uitstekende resultaten.  

Als het van Vanhaezebrouck afhangt, komt er nu een vervolg op die samenwerking. Hij heeft de directie van Anderlecht, met wie hij een akkoord heeft over een contract voor drie jaar, laten weten dat hij in Vanderhaeghe zijn ideale T2 ziet. De eerste contacten zijn gelegd, met dat voordeel dat Vanderhaeghe, na zijn ontslag bij KV Oostende op 19 september, vrij is.

belga

Hoewel Vanderhaeghe, eerst bij KV Kortrijk, nadien aan zee, van de job als hoofdtrainer mocht proeven, zou hij gecharmeerd zijn door het idee om opnieuw onder Vanhaezebrouck aan de slag te gaan. In het besef dat er in België weinig werkzekerheid is voor coaches - Roeselare informeerde wel, maar de 1B-club was nooit een reële optie - en dat het buitenland niet op hem zit te wachten, beseft Vanderhaeghe dat paars-wit een mooie opportuniteit is.

Wat met Frutos?

Niet het minst omdat hij in het Astridpark opnieuw een duo zou vormen met Vanhaezebrouck, die erom bekend staat veel vrijheid te geven aan zijn stafleden en met wie er een persoonlijke klik is. Voorts zou Anderlecht voor Vanderhaeghe een terugkeer zijn naar de club van zijn hart. Tussen 2000 en 2006 speelde de Roeselarenaar voor paars-wit. Hij veroverde er drie landstitels en stak nooit weg dat hij er op een dag graag een functie zou invullen. Die kans komt nu, maar een akkoord is er volgens onze informatie nog niet.

Naast Vanderhaeghe is het, zoals bekend, de bedoeling dat Karim Belhocine (39) naar Anderlecht komt. Als technisch directeur zit hij op een zijspoor bij KV Kortrijk, maar onder Vanhaezebrouck zou de Franse Algerijn opnieuw kunnen doen wat hij graag doet: veldwerk.

Rest de vraag: wat met Nicolás Frutos (36)? De Argentijn kon als opvolger van René Weiler niet overtuigen tijdens zijn interimperiode, wat wel zijn ambitie was. Of hij nu bereid is een stap terug te zetten, is dan ook twijfelachtig. Vanuit Anderlecht is men wel geneigd om Frutos aan boord te houden bij het eerste elftal - hij wordt Vanhaezebrouck een beetje opgedrongen -, maar de beslissing zal dus bij de ex-spits, de voorbije weken (te?) dominant aanwezig, zelf liggen. Het spreekt voor zich dat er in bovenstaande scenario's geen plek meer is voor Weilers getrouwen David Sesa (44) en Thomas Binggeli (53).

Photo News
photo_news55 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Michel Tampere

  Laat heintje maar naar kvk gaan en vanderhaeghe naar fc knokke Scifo en Mazzu kunnen RSCA weer groot maken

 • Etienne Boeckx

  En er was op voorhand niks maar dan ook niks afgesproken hoor wat denken jullie wel ! Twee coaches die hun eigen amateurs niet aan het spelen krijgen gaan nu een bende vedetten leren voetballen arm Anderlecht !

 • j.m b

  de rode loper voor Yves is uitgerold VHB na een goed seizoen naar het buitenland en Yves als T1 dit scenario lag al vast voor de ontslagen van beiden, goed gezien é

 • Leon Mertens

  Belgisch voetbal stelt niets voor en we zeker geen toptrainers en topspelers maarRsca heeft geld teveel en doet maar wat deze vervalste kompetitie mag ook stoppen ,maar Verhaeghe Van de Stok en Louwagie vegen hun broek aan alles ,heel dat voetbalgedoe in ons land mag eens grondig gezuiverd worden !

 • ringo van der pulst

  En gaat frutos dan naar oostende of zelfs naar gent?