Vanhaezebrouck: "VAR heeft zijn nut bewezen"

Photo News
Wie op het einde van de match wint, prijst de videoref. Wie verliest, verkettert de man in het busje. Het lijkt wel het mantra van deze play-off 1. Terwijl blauw-zwart witheet van woede was, zei Vanhaezebrouck: "De videoref heeft hier zijn nut bewezen." 

Nu niet dat Vanhaezebrouck er de man naar is snel van stapel te lopen. "We dachten dat we voor plaats twee strijden, misschien is dat na vandaag wel plaats één geworden ja. Maar pas op voor Standard: na hun zege tegen Genk mengen ook zij zich in de titelstrijd. En Club blijft alles nog in eigen handen houden", aldus HVH bij PlaySports. Hein was vooral te spreken over de tweede helft van zijn jongens. "Voor de rust vond ik ons iets te gejaagd spelen, al creëerden we wel enkele mogelijkheden. In de tweede helft deden we het beter, met meer rust aan de bal en speelden we het soms goed uit. Alleen die tegengoal was vermijdbaar. Opnieuw zo'n bal tussen de verdediger en de keeper (nadat Anderlecht eerder deze play-offs gelijkaardige goals geïncasseerd heeft, nvdr). Daar mag die nooit passeren."

Vanhaezebrouck knuffelt doelpuntenmaker Teodorczyk, die er na het overlijden van zijn broer een moeilijke week had opzitten.
Photo News Vanhaezebrouck knuffelt doelpuntenmaker Teodorczyk, die er na het overlijden van zijn broer een moeilijke week had opzitten.

Haast onwaarschijnlijk dat Anderlecht zich met nog drie matchen te gaan nu ook écht in het titeldebat mengt. En dat na een voor velen desastreuze wintermercato. Al moet vastgesteld worden dat Markovic opnieuw uitblonk en Morioka goed was voor alweer een belangrijke goal. Hein pareert snel: "We hebben er ook enkelen van de hand gedaan die belangrijk waren voor de ploeg hé. Ach, nu moeten we niet meer zeveren over een al dan niet geslaagde transferperiode. Als trainer kon ik met mijn staf trouwens niets anders doen dan de spelers waarover ik beschik, zo scherp mogelijk krijgen. Het enige wat telt, is dat we op speeldag 7 van play-off 1 op 2 punten staan van Club. Nu is het belangrijk te bevestigen donderdag tegen Standard, want ik herinner me dat we eerder in deze play-offs ook al eens tot op drie punten van Club zijn geklommen."

BELGA

Hét thema van de topper was opnieuw het aandeel van de VAR. In het Brugse kamp was de woede ongezien. Enerzijds begrijpelijk, rekening houdend met hun situatie en de afgekeurde goal van Diaby in het Astridpark in deze PO1. Anderzijds kon de videoref alleen ingrijpen bij de niet gefloten fout van Gerkens op Vanaken in de zestien. Bij de goal van Teodorczyk, al dan niet buitenspel, was er geen 'clear error' van ref Visser. Vanhaezebrouck: "Die 0-1 van Teo was 'limite'. Hun doelpunt was moeilijk te zien, de penaltygevallen waren duidelijk. Ik vind dat de VAR hier zijn nut bewezen heeft. Het was niet helemaal perfect, maar anders waren er enkele flagrante fouten gebeurd."

Resterend programma titelkandidaten:

Club Brugge (42 punten): Charleroi uit, Standard uit, Gent thuis

Anderlecht (40 punten): Standard thuis, Gent uit, Genk thuis

Standard (38 punten): Anderlecht uit, Club thuis, Charleroi uit

Bij gelijke stand tussen Club en Anderlecht, is Club kampioen dankzij betere resultaat in de reguliere competitie.

Photo News43 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • kris vervaeke

  De grootste bleiter haalt er voordeel uit en dan heeft het nut , vorige seizoen vergeten zeker .

 • chris vansteenkiste

  VAR = Video assistant Rsca

 • Janna Degrande

  Is het allemaal de schuld van de VAR dat Brugge geen doelpunten meer maakt?Kijk naar Standard die hebben geen VAR nodig

 • Marc Ledure

  Jose Van Hauwaert !! We hebben er beelden van jammer dan we dat niet kunnen doorsturen.

 • Jose Van Hauwaert

  @Marc Ledure. De video Ref kan mischien een supporter zijn...maar het is de scheidsrechter die de beslissing neemt door bvb het doelpunt van Brugge goed te keuren terwijl de bal niet eens volledig over de lijn was, waarom spreken de brugge calimèro's daar nergens over? Feit is, RSCA was beter, maakt 2 goals, brugge slechter, maakt 1 goal. RSCA verdiend gewonnen, over en uit.