Vanhaezebrouck trekt stekker bij AA Gent eruit

belga
Hein Vanhaezebrouck is trainer-af bij AA Gent. Het Gentse bestuur en Vanhaezebrouck namen gisteren 'in onderling overleg' afscheid van mekaar, maar het was finaal Vanhaezebrouck die gisteravond de stekker uit de samenwerking trok.

Ivan De Witte kende tijdens het overleg met Michel Louwagie en zijn coach een bijzonder moeilijk moment, toen Vanhaezebrouck liet weten dat hij het beter vond om de samenwerking te beëindigen. De Witte had namelijk nog willen doorgaan met Vanhaezebrouck, maar die had niet langer het gevoel dat hij de zaken nog recht kon trekken. Uiteindelijk wou De Witte de coach die de club de voorbije jaren zoveel successen bezorgde niet in een onmogelijk parket brengen en stemde hij toe om de samenwerking te beëindigen.

Vanhaezebrouck werkte sinds de zomer van 2014 bij AA Gent en veroverde in 2015 de eerste Gentse landstitel uit de clubgeschiedenis. Hij werd toen verkozen tot Trainer van het Jaar en Sportcoach van het Jaar. In de Champions League 2015-2016 leidde hij de Buffalo's naar de 1/8ste finales, waarin Wolfsburg te sterk was. Vorig seizoen bereikte hij de 1/8ste finales van de Europa League na onder meer een stunt tegen Tottenham in de 1/16de finales. In mei verlengde Vanhaezebrouck zijn contract in de Ghelamco Arena nog tot medio 2019. Nu is het verhaal over. (RN)
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • koen beyaert

  Hein heeft alles bewezen wat Brugge en Anderlecht niet kunnen: aanvallend voetbal spelen in JPL, CL en EL én nog resultaten behalen ook. Geenenkele trainer in België kan dat evenaren. Mazzu speel countervoetbal, Vanderhaeghen is niet goed genoeg. Ik gok op Mario Been.

 • eric debanne

  Het was op ! De citroen was volledig uitgeperst !

 • dominique vanmullem

  hein denk ook dat hij alles is. wat heeft die man al bewezen. ocharme.

 • Henri Bosmans Henri

  Gelukkig moeten ze geen nieuwe trainer zoeken. Peter Balette zal de trein wel terug op de rails krijgen.