Vanhaezebrouck: "Niet onze fout dat Onyekuru niet naar WK gaat"

Henry Onyekuru.
BELGA Henry Onyekuru.
Henry Onyekuru blijft beroeren bij Anderlecht. De Nigeriaan zal niet blijven omdat hij, zo oordeelt hij, door de schuld van paars-wit het WK in Rusland mist. Hein Vanhaezebrouck pareerde: "Hij is niet klaar."

Henry Onyekuru voelt zich fit, na zijn knieblessure die hij eind vorig jaar opliep. De huurling van Everton traint al een paar weken mee, maar speelminuten krijgt hij niet. Bijgevolg besloot Nigeria om hem niet te selecteren voor het WK in Rusland. Dat is volgens de clan-Onyekuru de schuld van RSCA en dus zal hij niet nog een jaar in België spelen. Hein Vanhaezebrouck reageerde rustig: "Het is niet onze fout dat Henry niet naar Rusland mag. Iedereen ziet dat hij niet klaar is om te spelen - hij heeft schrik in de duels - en dan kan ik hem niet zetten om hem een plezier te doen. Trouwens, Henry heeft nog veel te bewijzen bij de nationale ploeg. Voor zijn blessure was hij ook geen vaste waarde, hé."

De voorbije dagen was Onyekuru niet op training. Volgens onze info is dat omdat hij ontevreden is en met Borussia Mönchengladbach onderhandelt. Vanhaezebrouck grijnsde: "Hij is ziek. Of hij echt ziek is? (droog) Hij is ziek."

Strijd om plek twee

Kwam uiteraard ook ter sprake op de persbabbel van Hein: de strijd om plek twee. Anderlecht kan enkel naar de voorrondes van de Champions League als het zelf wint van Genk en Standard verliest op Charleroi. "We hebben het niet meer in eigen handen", haalde Vanhaezebrouck de schouders op. "Ik kan niet voorspellen hoe het zal lopen, ik heb geen glazen bol. Het enige dat wij kunnen doen, is onze match winnen. Al was het maar om waardig te reageren na onze slechte prestatie op AA Gent vorig week en het seizoen op een mooie manier af te sluiten. Dat verdienen onze fans."

Photo News25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Ledure

  Ziet ge hoe vals dat het ventje is dat Heintje , Achterbaks en altijd op een ander steken.

 • Bart Karmel

  Zoveel afgunst op de beste trainer van België. Bewijst alleen al door die massa s reacties. Lege mensen toch.

 • rudi van dijck

  Geens Rik. met top club bedoel je toch niet Anderlecht hoop ik?? want laat ons eerlijk zijn, wat loopt daar nu nog rond? geen enkele speler daar is klaar voor een stap hoger op!! we moeten daar nuchter in zijn!! gans dit seizoen gezien, PO2 waardig niks meer. en Hein kan van FC.de kampioenen ook geen wereld ploeg maken hoor!! dat kan Pep van Man City ook niet trouwens!!

 • eric debanne

  Overroepen speler !

 • Maxime Vanmaercke

  Hoog tijd om al die super vedetten terug eens met beide voeten op de grond te zetten. Loon halveren, deftige inzet vragen en...niet spelen...niet betalen.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00