Vanhaezebrouck: “Er mag tot dusver maar één ploeg tevreden zijn over haar prestaties op alle fronten”

Hein Vanhaezebrouck.
Photo News Hein Vanhaezebrouck.
Na zijn scherpe reactie na het gelijkspel tegen Lokeren, toonde Anderlecht-trainer Hein Vanhaezebrouck zich vandaag milder op zijn traditionele persbabbel. Volgens de coach van paars-wit mag enkel Racing Genk op dit moment tevreden zijn met zijn prestaties in alle competities. “Wij worden als het grootste probleem gezien, maar mensen vergeten dat wij met voorsprong de meesten veranderingen hebben ondergaan. ”

“Ik vond onze situatie in het begin nog positief, ondanks de nederlagen die er toen al waren”, begon Vanhaezebrouck met een terugblik. “Door omstandigheden - de druk die bij Anderlecht hoort en langs alle kanten wordt gezet - is de situatie er echter niet makkelijker op geworden. Voor bepaalde kerels is dat ook niet simpel om mee om te gaan, maar we moeten hier toch samen uitkomen.”

Volgens Vanhaezebrouck is de situatie waarin zijn team verkeert niet veel anders dan die bij andere teams. “Alleen wordt het daar allemaal niet zo uitvergroot. Tot op dit moment kan er maar één ploeg tevreden zijn met zijn prestaties in alle competities en dat is de leider. Andere ploegen zitten in dezelfde situatie als wij, maar Anderlecht wordt gezien als het grootste probleem. Mensen vergeten dat wij de meesten veranderingen hebben ondergaan, zowel in de bestuurskamer als in de spelerskern.”

Vanhaezebrouck haalde daarna Club Brugge en Standard als voorbeelden aan. “Club had op een bepaald moment één zege in zeven wedstrijden gepakt. Maar hoeveel las ik daar over? Weinig. Terwijl Club nog altijd met zijn kampioenenploeg van vorig jaar speelt. Standard werd vice-kampioen en pakte de Beker, maar waar staan zij nu? Er moet ook naar de omstandigheden worden gekeken. We moeten en zullen gewoon blijven werken. We hebben tijdens de zomer niet alles kunnen doen wat we wilden, maar net daarom is er in de volgende transferperiode misschien nog wat mogelijk.”

Hein Vanhaezebrouck.
Photo News Hein Vanhaezebrouck.
Photo News34 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dave Janssens

  Hij heeft iets weg van BDW. Die praat ook graag over anderen.

 • Dirk Keerman

  RSCA kan beter , maar de spelers zijn de trainer al lang beu, ........

 • Walter Gijsens

  Echt nen bleiter....altijd maar doorschuiven op andere ploegen ...kijk eerst naar je zelf ..Dit zal al veel duidelijk maken

 • Guy Meyts

  Je moet niet zien wat de anderen ploegen doen, dat heeft geen nut, kijkt naar u eigen ploeg. (Een geluk dat de anderen niet beter spelen behalve Genk)

 • Freddie Heremans

  Wat broebelt Hein weer ? Club speelt met zijn kampioenenploeg ? Een halve, ja. Hij praat meer over de rest dan over zijn eigen ploeg, en doet dat altijd. Misschien is een job als analyst hem beter op het lijf geschreven dan die van (mislukte) trainer/coach.