Vanhaezebrouck: "Club slecht bezig? Staan op een puntje van ons"

REUTERS
Om 14u30 is het zover, dan vechten AA Gent en Club Brugge weer een historische 'Slag om Vlaanderen' uit. Een topper zonder weerga natuurlijk want de kampioen kijkt de vicekampioen in de ogen. Bij AA Gent niks dan vertrouwen en positieve energie na de alweer knappe prestatie in de Champions League, bij Club Brugge treurnis alom na een beschamend optreden (bis) in de Europa League. Toch is Hein Vanhaezebrouck serieus op zijn hoede.

Wedstrijd nummer 250 in de Jupiler Pro League voor de succescoach van de Buffalo's en dat dan nog uitgerekend tegen de grote rivaal uit Brugge. De mannen van de Ghelamco Arena kunnen hun vijfde overwinning boeken en op een voorlopige tweede plaats komen op drie punten van de autoritaire leider KV Oostende.

Steun van de fans
Vanhaezebrouck denkt echter dat het niet makkelijk wordt tegen een op revanche belust blauw-zwart: "Ze zullen er klaar voor zijn, maar thuis moeten we toch altijd winnen. Ik weet echter niet of het een goed moment is om hen nu te treffen. Voor ons is het altijd een goed moment, in eigen huis willen we gewoon iedereen kloppen. De tegenstander, dat maakt niks uit. Dat Club al vijf keer niet kon winnen van ons? Een dergelijke reeks heb je niet altijd in handen. Het kan al eens gebeuren dat je verliest, maar toch liever niet. Met de steun van ons publiek moeten we dat scenario voorkomen."

Geen hapklare brok
De kampioenenmaker heeft zo zijn idee over de Europese nederlagen van Club: "Ze gaan voluit voor de titel, dat is donderdag nog maar eens gebleken. Ze hadden op voorhand al gezegd dat ze bepaalde matchen zouden laten vallen omdat de competitie primeert. Ik verwacht dan ook dat ze klaar zullen zijn voor de topper. Trouwens, heel wat mensen zeggen dat Brugge slecht bezig is, maar ze staan slechts op een puntje van ons. Makkelijk wordt het dus zeker niet."

Lees nu één maand gratis HLN Sport Plus. Met exclusieve columns (Jan Mulder, Hugo Camps, Herman Brusselmans, Marc Degryse, ...), een unieke stats-zone en bijzondere videoreportages. Maar ook dagelijks nieuws van jouw favoriete club uit de Jupiler League. Probeer het NU gratis op www.hln.be/sportplus

Photo News
BELGA
EPA
BELGA