Vanhaezebrouck: "Club benadeeld? Het was vaak omgekeerd"

Photo News
De arbitrage na Club-Anderlecht blijft beroeren. Ook op het persmoment met Hein Vanhaezebrouck: "Club vindt dat het benadeeld was? Het was dit seizoen vaak omgekeerd."

De nervositeit bij Club Brugge neemt toe. Logisch, nu Anderlecht en Standard in de nek hijgen. "Ik heb voorspeld dat dat zou gebeuren", sprak Hein Vanhaezebrouck. "Maar anderzijds kan dat ook rap voorbij zijn. Mochten wij gelijkspelen tegen Standard - in se geen slecht resultaat voor ons, want dan behouden we onze kansen op de tweede plek - en Club wint op Charleroi, dan is het over, denk ik."

Photo News

Daarnaast een thema: de kritiek van Club na de topper op de arbitrage. Bart Verhaeghe insinueerde zelfs dat Anderlecht bevoordeeld wordt door de refs. "Het verbaast me, na een seizoen vol fouten en commotie, dat plots enkel Club benadeeld wordt", was Hein cynisch. "Het was immers vaak ook omgekeerd. Ik blijf erbij dat de VAR zondag weinig fouten gemaakt heeft. Het contact tussen Gerkens en Vanaken? Ach, van zodra er contact is, valt men tegenwoordig, behalve bij ons."

Tot slot kwam de ziekenboeg van RSCA aan bod. "Er is veel evolutie bij Kara en Onyekuru, maar Standard komt voor hen wellicht te vroeg. Najar is eveneens twijfelachtig: hij is ziek."

Teodorcyzk legt op training Anderlecht de arm over Onyekuru.
Photo News Teodorcyzk legt op training Anderlecht de arm over Onyekuru.81 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Kurt Vrancken

  En wat kreeg Anderlecht cadeau op Standard? Hanni had altijd rood moeten krijgen voor slag in het gezicht van Fai. Var greep niet in en Hanni scoort daarna 3 keer

 • Carl Casier

  Anderlecht kreeg in de uiterst belangrijke play off na puntenherverdeling van de reguliere competitie reeds 4 punten cadeaux van de VAR, met name 2 punten op Brugge en 2 punten op Charleroi en 4 punten in de play offs is echt wel heel veel en uiterst cruciaal. Van Haezebrouck zou dus beter zwijgen en wat meer respect betonen. Trouwens hij is de man die telkenmale voor een wedstrijd van Anderlecht de scheidsrechters en de VAR onder druk zet en dat is ook allesbehalve netjes te noemen.

 • Marc Ledure

  Lap de slimmen Heintje gaat ook iets zeggen benadeeld !!! Onnozel vetje ge bent o zo dom of het achterste van een koe.

 • Didier VandeVyver

  Coucke zal wel nog enveloppen hebben voor de refs zodat anderlecht nog kampioen kan spelen en het zal zeker niet het gevolg zijn van de capaciteiten van Hein, die maar een klein onbenullig trainertje is

 • Marko Decandt

  Hij heeft wel overschot van gelijk, het tikje dat Vanaken kreeg tegen zijn scheenbeen was zelf 100 keer minder dan dat hij tegen een bal zou trappen. Moet Vanaken dan niet bij elke trap op de bal vallen? Vond het eigenlijk zelf grappig dat ze het er bij extra time op één nog over hadden, dat voetballers meer en meer duiken bij het minste. Vanaken zat toen zelf in het panel. En dan doet Vanaken dit 1 week later, belachelijk, hij bevestigd het gewoon zelf.