Vanden Stock: "Martens had misschien ander lot verdiend"

BELGA
Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock roemt in een persbericht de verdiensten van Steven Martens. Die stapte gisteren op als CEO bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Tegelijk waarschuwt de voorzitter van paars-wit voor een "onherroepelijke wanorde en versplintering van het Belgisch voetbal".

"Naar aanleiding van het vertrek van Steven Martens bij de KBVB wil RSC Anderlecht hem danken voor het geleverde werk", opent het communiqué. "Martens slaagde er immers in om het Belgisch voetbal een nieuw elan te geven zowel op commercieel vlak als op vlak van de fanbeleving. Nog nooit was onze nationale ploeg zo populair als de voorbije jaren. De voormalige CEO vereenvoudigde een aantal procedures voor de amateur- en profclubs en hij dynamiseerde de structuren van de voetbalbond."

Solidariteit
Tegelijk heeft Martens ook fouten gemaakt, zo klinkt het. "Dat hij een erg hoge prijs betaalt voor deze is jammer. Hij had misschien een ander lot verdiend. RSCA zal altijd streven naar het algemeen belang van het Belgisch voetbal, van hoog tot laag, en hoopt dat de achterhoedegevechten niet zullen leiden tot een onherroepelijke wanorde en een versplintering van het Belgisch voetbal. Het Belgisch voetbal is alleen gebaat bij solidariteit tussen alle clubs", aldus Roger Vanden Stock. Anderlecht benadrukt tot slot "zich verder van alle commentaar te onthouden".

Opvallend allemaal omdat Anderlecht vrijdag nog tegen Martens had gestemd. Verschillende media melden vandaag overigens dat Steven Martens ondanks zijn "vrijwillig" vertrek bij de KBVB toch een opstappremie zou hebben ontvangen. Die zou ruim 300.000 euro (een jaarloon) bedragen.

PHOTO_NEWS
BELGA