Vanden Borre snoert analist en gewezen ploegmaat Baseggio de mond

PHOTO_NEWS
Klein relletje tussen twee gewezen ploegmaats (2003-2007), twee grote namen in de geschiedenis van Anderlecht. Walter Baseggio, tegenwoordig analist voor Belgacom, hekelde zaterdag na de nederlaag in Moeskroen de "nonchalance" van Anthony Vanden Borre en dat heeft ie geweten.

Vanden Borre reageerde in Het Belang Van Limburg. "Ik respecteer de mening van Baseggio. Maar het is makkelijk praten als je carrière al voorbij is. Dat hij nu commentaar mag geven tijdens voetbalwedstrijden maakt van hem trouwens geen goede analist." Raak.

Vanden Borre toonde na de beschamende 4-2 trouwens voldoende zelfkritiek. "Onze wedstrijdmentaliteit was gewoon heel slecht", klonk het in Het Laatste Nieuws. "We moeten ons de vraag stellen of wij als spelers er tijdens de week wel alles aan doen om er in het weekend te staan. Want als je dergelijke prestatie neerzet, scheelt er iets. Neen, we kiezen er onze wedstrijden niet uit. Met zo'n coach kunnen we niet 'à la carte' spelen. Hasi is zeer veeleisend."

"Aan de rust en na de match hebben de muren van de kleedkamer getrild. Iedereen was heel stil. We moeten ook ophouden om over de jeugd en de anciens te spreken. Iederéén moet zijn verantwoordelijkheid opnemen. Mochten we de wedstrijd zijn begonnen met dezelfde ingesteldheid als de tweede helft, was het nooit zo ver gekomen. Af en toe moet je ook klappen kunnen uitdelen en niet doodbraaf de match ondergaan."

Vanden Borre en Baseggio dollend in 2005 op het veld van La Louvière
PHOTO_NEWS Vanden Borre en Baseggio dollend in 2005 op het veld van La Louvière
De twee Anderlecht-boegbeelden speelden vier jaar samen
PHOTO_NEWS De twee Anderlecht-boegbeelden speelden vier jaar samen
Baseggio noemde Vanden Borre een "nonchalante speler"
PHOTO_NEWS Baseggio noemde Vanden Borre een "nonchalante speler"