Vanaken speelt op Sclessin 200ste wedstrijd in Belgische hoogste klasse: zó beslissend was hij tot dusver

BELGA
Mijlpaal voor Hans Vanaken zondag op Sclessin. De draaischijf op het Brugse middenveld speelt er zijn 200ste wedstrijd in de Belgische hoogste klasse en intussen was hij al goed voor liefst 51 goals en 49 assists.

We schrijven 28 juli 2013. Het vaderlandse voetbal maakt kennis met Hans Vanaken. In zijn debuutwedstrijd loodst hij Lokeren in het Astridpark met twee goals naar een stuntzege (2-3). Vooral zijn tweede legt hij met links piekfijn in de bovenhoek. Niet zijn enige treffer voor de Waaslanders met de linker overigens. Van zijn 19 goals voor Lokeren scoorde hij er zes met de mindere voet. Vanaken ontpopte zich tot een seizoensrevelatie.

51 doelpunten heeft Vanaken op de teller staan in de Jupiler Pro League - 19 voor Lokeren, 32 voor Club. Of het nu met rechts, links of met hoofd is: 't maakt hem allemaal niet uit. 26 stuks lukte hij met de rechter, 13 met links en 12 met een kopslag. Uitgerekend tegen grote rivaal Anderlecht scoorde de intelligente middenvelder eind augustus dit jaar zijn 50ste treffer in de Belgische hoogste klasse (2-1-zege).

Photo News

Malinwa

In de zomer van 2015 verkaste Vanaken van Lokeren naar Club Brugge. In de 16de finales van de Beker van België trof de Limburger op het veld van Patro Eisden Maasmechelen een eerste keer raak - Club won die partij uiteindelijk met 0-4. Op 29 november dat jaar volgde de eerste competitietreffer voor blauw-zwart. In en tegen KV Mechelen bogen de troepen van Michel Preud'homme na rust een 1-0-achterstand om in duidelijke 1-4-cijfers. Vanaken tekende in minuut 88 voor de 1-4. 

Aandeel in eerste landstitel in elf jaar

15 juni 2016: hoogdag voor de Brugse aanhang. Op Jan Breydel vernedert Club Brugge Anderlecht met 4-0. De eerste landstitel in elf jaar is een feit. Vanaken zorgt op het uur met een rake kopslag voor het derde doelpunt. Met tien goals en negen assists had de middenvelder een belangrijk aandeel in het kampioenschap.

DE CIJFERS VAN VANAKEN IN DE JUPILER PRO LEAGUE

Lokeren:
76 wedstrijden
19 goals:
* 7 met rechts - 6 met links - 6 met het hoofd
* 10 in thuiswedstrijden - 9 in uitmatchen
* 3 in kleine rechthoek - 14 in baklijn - 2 buiten zestien

20 assists:
* 12 met rechts - 7 met links - 1 met het hoofd
* 11 in thuiswedstrijden - 9 in uitmatchen
* 0 in kleine rechthoek - 3 in baklijn - 17 buiten zestien

Club Brugge:
123 wedstrijden
32 goals:
* 19 met rechts - 7 met links - 6 met het hoofd
* 21 in thuiswedstrijden - 11 in uitmatchen
* 7 in kleine rechthoek - 22 in baklijn - 3 buiten zestien

29 assists:
* 23 met rechts - 5 met links - 1 met het hoofd
*  22 in thuiswedstrijden - 7 in uitwedstrijden
* 0 in kleine rechthoek - 3 in baklijn - 26 buiten zestien

BELGA10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bart Cornelis

  Je kans zeggen van Hans wat je wil maar hij is tenminste een speler die zen ploeg trouw is en er staat. Brugge slaagt er in om spelers voor langere tijd aan zich te binden. De spelers van Anderlecht zeggen dat hun hart bij Anderlecht is en 3 maanden later zijn ze weg en klagen ze via de pers. Anderlecht heeft geen spelers met liefde voor de club. De laatste was Deschacht en die in onrespectvol behandeld naar de uitgang

 • jan sergooris

  Waarom zitten de meeste hier te zeggen,"als" hij in het buitenland moest spelen enz.Van Aken speelt in Belgie en is daar één van de beste.Is dat zo moeilijk om dat toe te geven.

 • Werry Galle

  Moesten de andere "topploegen" uit België, een halve Van Aken in hun ploeg lopen hebben, zouden ze nu niet moeten zitten janken. Hij is met voorsprong de beste in België en alle andere zijn stik jaloers dat hij niet in hun ploeg loopt. Bende kleine kinderen!

 • Roger Lageuse

  Proficiat Hans,bekerwinnaar en 2x kampioen,weinigen doen je dit na!!! Diegene die nog nooit van A.M gehoord heeft,deze ploeg won wel de supercup tegen Real !

 • Dirk Van der Weeën

  Ja van schanderlecht moet je niemand verwachten,kunnen nog niet winnen op eigen veld en dan nog tegen 10 spelers.Het koningsduo vooraan wa is mij da zeg,ze gingen terug eens de competitie kapot spelen,alles gingen ze terug winnen,en Europees zouden ze eens laten zien wat een topploeg is.Maar het is veeeeeel minder he,wij noemen dat hier hutsepot.