Van Ranst pleit voor een andere voetbalbeleving post-corona: “Dé kans om er een familiegebeuren van te maken”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Voor Marc Van Ranst is de piste voor Belgisch voetbal mét publiek, een voorstel van bondsvoorzitter Mehdi Bayat, realistisch. Méér zelfs, de viroloog hoopt meteen op een totaal andere voetbalbeleving post-corona. 

Bayat opperde vanmorgen bij VTM NIEUWS dat het al snel mogelijk moet zijn om als papa en zoon samen naar het voetbal te gaan. Op voldoende afstand van andere ‘bubbels’, om zo tot een stadion te komen met een bezetting van 30 tot 40 procent. “Dat lijkt me de enige rendabele en aangename manier om opnieuw snel een wedstrijdbeleving te hebben”, zegt de viroloog bij VTM NIEUWS. “Ik zou zelfs zeggen: niet alleen vader en zoon maar de hele familie. Dit is dé kans om van het voetbal een familiegebeuren te maken. Kijk naar de Verenigde Staten en het baseball, daar zitten supporters van beide ploegen als families door elkaar. Dat zorgt meteen voor een heel andere sfeer. Ik vind het een goed idee om dit er nu ook in ons voetbal in te krijgen.”

In de Bundesliga oogsten de matchen achter gesloten deuren weinig bijval. “Wedstrijden zonder publiek, dat kan alleen in deze allereerste fase de bedoeling zijn. Hoe sneller met publiek, hoe beter voor iedereen.” Of het idee van Bayat veilig is? “Voetbal is een buitensport, de mogelijke concentratie van het virus gaat heel klein zijn. Wanneer het doorgesproken wordt met de verschillende instanties, kan dat de realiteit worden. Of dit al vanaf 7 augustus kan? Onmogelijk om dat nu al te zeggen. Dat hangt van te veel verschillende en onvoorspelbare factoren af. Ook omdat die datum nog ver voor ons uit ligt. Als alles in goede zin blijft evolueren, is het mogelijk. Misschien niet meteen vanaf het begin, maar wel snel erna.”

Lees ook: Start het voetbal in België wél met fans? Bayat: “Een papa en zijn zoon kunnen zo naast elkaar zitten”

Lees ook: Bekijk hier het voetbaldebat van AA Gent rond benefietmatch tegen Covid-19 met Marc Van Ranst, Ivan De Witte en Marc Degryse

PN28 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Roger Forier

  Die heeft nu toch voor alles een mening. Zullen we van hem dan maar per direct voorstellen als steward of nog beter als scheidsrechter voor het volgende voetbalseizoen? Dan kan hij zijn truitjes aanpassen aan het gebeuren.

 • Agnes Naudts

  Van Ranst is duidelijk nog nooit naar een voetbalmatch geweest. De passie van een echte supporter moet helemaal kunnen met vrouw en alle kinderen erbij, misschien ook nog de schoonmoeder. Belachelijk!

 • andy seresia

  Ik denk dat Bayat van Ranst een financiële injectie heeft gegeven dit mee te delen

 • Patrick Verbelen

  Ik zie die van Ranst straks nog met kledij advies te komen of kooktips geven, die heeft nu eens op alles commentaar.

 • Joris De Crom

  Joris De Crom Het is weer het voetbal, begrijpen wie het kan. Van Ranst U bent een kasakken draaier weer het voetbal precies of we kunnen niet zonder. Had nu gehoopt om minstens drie maand van dat gezaag van af te zijn.