Van Damme: “Niet gaan zweven” - De Laet: “Leren bij onze man te blijven”

Photo News
KV Mechelen hield de drie punten thuis tegen Antwerp. Uiteraard een blije Joachim Van Damme: “We moesten veel bewegen, dat liep echt goed.” Ritchie De Laet hekelde het verdedigende Antwerpse werk op voorzetten. “We moeten leren bij onze man te blijven”, vertelde hij bij Play Sports

Van Damme: “Niet gaan zweven” 

“Het was heel hard werken vandaag”, sprak Joachim Van Damme na de zege. “We moesten veel bewegen met die mandekking van Antwerp. Maar dat liep echt goed, dus de conditie zit goed. We moeten nu wel nuchter blijven en absoluut niet gaan zweven. We moeten op deze manier blijven verder doen. Nu even genieten, maar vanaf woensdag gaan de kopjes richting Waasland-Beveren”, besloot Van Damme. 

Photo News

De Laet: “We moeten leren bij onze man te blijven”

2 op 9 voor Antwerp, het stamnummer één moet zich zo stilaan gaan herpakken. “Nochtans zijn we buiten het derde doelpunt in het slot nooit echt uit verband gespeeld”, vertelde Ritchie De Laet na de 3-1-nederlaag tegen KV Mechelen. “Maar telkens opnieuw hebben we problemen met die voorzetten. We kunnen er blijven op trainen, maar in een wedstrijd is het toch anders. Iedereen moet gewoon leren om bij zijn man te blijven.” Antwerp begon nochtans goed aan de partij. “We speelden in de openingsfase goed, al wisten we dat Mechelen uiteraard ook wat balbezit ging hebben. Maar na onze goal kropen we achteruit, we zetten geen hoge druk meer.” 

Photo News

Bölöni: “Geklopt op enthousiasme” 

“Het enthousiasme van KV Mechelen was groter dan bij ons”, vertelde Antwerp-trainer László Bölöni. “Ik zag geen club die technisch beter was, maar Mechelen had er meer zin in, er was meer motivatie. Wij maakten ons ook kwaad, maar niet op de goede momenten. We staan hoe dan ook weer met de voeten op de grond. Het is erg duidelijk: ofwel ben je klaar om te doen wat je moet doen. Ofwel niet...” 

BELGA2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Freddy Van Hulst

    Van kwaad naar erger met rafc. Wat n zwakke partij weer.

  • Flor Peeters

    Een mooie pot voetbal en spannend tot het 3 - 1 werd.