Valse start voor Anderlecht en Kompany: KVO smeert paars-wit nederlaag aan

BELGA
Anderlecht
AND
Anderlecht AND
1
2
KV Oostende KVO
KVO
KV Oostende
Een ander voetbal, maar hetzelfde resultaat. Anderlecht begon het tijdperk Kompany met een nederlaag, ondanks het aantrekkelijke voetbal dat het in de eerste helft bracht. Defensief was paars-wit opnieuw bijzonder kwetsbaar en zonder diepe spits blijft het moeilijk scoren.

“Vertrokken als een prins, teruggekeerd als een koning.” De supporters van Anderlecht begroetten de comeback van Vincent Kompany met twee reuzegrote tiffo’s én met alle honneurs. ‘s Morgens had de speler-manager nog voor een verrassing gezorgd: hij weerde Sven Kums uit de selectie en gaf zijn vervanger op de 6, Peter Zulj, meteen ook de aanvoerdersband. Het gaf de Oostenrijker een boost. 

Kompany koos uiteindelijk voor El Kakabri op de rechtsachter, in plaats van Lutonda. Bij gebrek aan een fitte, diepe spits, speelde Gerkens als valse 9. Bij Oostende werden Neto en Lombaerts uit de selectie gelaten, Guri ontbrak wegens blessure. Rajsel was zijn vervanger.

Photo News

Vlap 

Anderlecht startte furieus het eerste kwartier, met veel druk vooruit en met de twee flankaanvallers, Doku en Amuzu, in een hoofdrol. De paars-witte drang naar voor leverde al na 13 minuten een doelpunt op via aanwinst Michel Vlap. Een beauty, overigens. “Ik geil voor de goal”, zei de Nederlander deze week nog in een interview. Dat bleek ook... Vlap was voor de rust in haast alle gevaarlijke acties van Anderlecht betrokken. Hij scoorde twee minuten na zijn eerste ook nog een tweede goal, maar die werd - heel laat - door de VAR afgekeurd.

Photo News

Koude douche

Geen 2-0 dus, maar een paar minuten later wel verrassend 1-1. De linkerkant van Anderlecht lag plots helemaal open, Dhaese profiteerde om de bal terug te leggen tot bij Vargas die netjes binnenlegde. Ex-Anderlechtenaar Vargas vierde zijn doelpunt ingetogen. 1-1 aan de rust maar de paars-witte fans hadden zich geamuseerd. ‘Het uitvoetballen tot in het extreme’, de risicovolle voetbalfilosofie van Kompany, had de fans weten bekoren.

BELGA

Na de rust kon Anderlecht de druk niet aanhouden. Het dreigde nog met een paar prikken via Doku en Amuzu, maar echt dominant was het voetbal van de recordkampioen niet meer. Meer zelfs. Een kwartier voor tijd kreeg @TeamKompany zelfs de koude douche. Sakala strafte slap verdedigen van de thuisploeg meedogenloos af.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
Photo News
BELGA
BELGA
BELGA166 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • LUCIE HUYS

  Ph.Quinart heeft blijkbaar een andere match gezien - te weinig mensen staan blijkbaar stil bij de prachtprestatie van KVO

 • Patrick huwel

  Slappe verdediging staat er te lezen in het artikel, en op welke plaats speelt Company yeah. Als ze zo doorspelen zullen die 2 gigantische tiffo's vlug verbrand zijn. Kies, speler of coach Vincent of draag er de gevolgen van.

 • Norbert Bauwens

  Het bewijs dat het niet altijd aan de trainer ligt. Voetbal is een teamsport waarbij 11 mensen als één organisme samenspelen. Een ketting is zo sterk als de zwakste schakel, dus als er één kram in zit loopt het fout.

 • Erik Neyt

  Ik ga hier niemand van Anderlecht afbreken,na zo een uitslag,ik vind wel dat Kompany een keus moet maken tussen trainer en speler,want op deze manier(speler/trainer) zal men al vlug in de problemen komen,dit is gewoon iets van derde of vierde provinciale,en als de uitslagen niet meteen goed zijn zal die speler/trainer ook een beslissing nemen.

 • Jef Smit

  Typisch Vlaanderen, gelukkig worden als iemand anders het slecht doet. Gewoonweg walgelijk!

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00