Uitblinker Chadli schenkt Vercauteren met twee goals en assist retour in glans

Photo News
Anderlecht
AND
Anderlecht AND
4
1
STVV STV
STV
STVV
Frank Vercauteren is prima aan zijn nieuw avontuur bij Anderlecht begonnen. STVV werd met 4-1-cijfers huiswaarts gestuurd, Nacer Chadli was met twee goals en een assist de absolute uitblinker. Paars-wit klimt zo weer wat op in de stand, het staat nu met 12 op 33 op een elfde plek. Opvallend: het was exact één jaar geleden dat paars-wit nog eens vier keer kon scoren. Op 21 oktober 2018 werd het 4-2 tegen Cercle Brugge. 

Dat-ie op stilstaande fases getraind had, kondigde Frank Vercauteren vrijdag aan. Wel, het heeft meteen geloond. In minuut vijf al maakte Nacer Chadli de 1-0 vanop vrije trap na een overtreding zonder contact op Alexis Saelemaekers. Vijf minuten later knikte Marco Kana op hoekschop de 2-0 binnen. Anderlecht op rozen - lang geleden, zeg.

Photo News

De stilliggende ballen was niet het enige dat Vercauteren ten goede veranderd had. Hij posteerde ook Adrien Trebel opnieuw in de ploeg - verstandige zet - en speelde Saelemaekers uit als aanvallende middenvelder. Dat deed de rechtervleugel prima, hij was bedrijvig. De piepjonge defensie - bij afwezigheid van Kompany (geblesseerd), Luckassen (geschorst) en Sandler (ziek) startten Sardella, Kana, Cobbaut en Dewaele - kwam dan weer zelden in de problemen, met de verdiende 2-0-ruststand als gevolg.

Na de pauze kwam RSCA op 3-0. Kemar Roofe maakte met het hoofd zijn eerste doelpunt in Anderlecht-loondienst, maar de grensrechter had terecht buitenspel geconstateerd. Aan de overzijde ging STVV op zoek naar de aansluitingstreffer. Net na het uur vond het die ook, via de onvermijdbare Boli: 2-1.

BELGA

Lang kon STVV niet dromen van de gelijkmaker. Anderlecht bouwde zijn voorsprong immers snel opnieuw uit. Knappe aanval over de linkerflank, waar Chadli de perfecte assist leverde voor de inglijdende Roofe. Die kreeg zo alsnog zijn goal: 3-1. En zorgde ongetwijfeld voor een zucht van opluchting bij Vercauteren.

Dezelfde twee acteurs bij de 4-1. Nu was het Roofe die Chadli een doelpunt aanbood. Een geschenk dat de Rode Duivel niet weigerde. Het is maar logisch dat Anderlecht Chadli wil houden. Al is het maar de vraag of dat überhaupt mogelijk zal zijn - buitenlandse clubs moeten dit toch ook zien?

Door de vlotte overwinning mag Anderlecht stilaan opnieuw naar boven kijken in het klassement. Zelfs play-off 1 lijkt weer haalbaar. Wie had dat niet zo lang geleden nog gedacht? Wij alvast niet…

Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
BELGA
BELGA
BELGA
Photo News22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erwin Van Roy

  David van Petegem heb jij dan een glazen bol die de eindstand dit seizoen al weet omdat je zegt volgend seizoen geen Europees voor rsca. Maar ja die Club supporters zijn de 11 seizoenen zonder prijs ook al vergeten. en het is toch 2 matchen achter elkaar gewonnen en dat met een jonge en in opbouw nieuwe ploeg. op 4 punten van POI seizoen is nog lang dus Europees kan nog altijd.

 • Gerry Cle

  Chadli is momenteel de beste speler op de Belgische velden, Roofe begint zijn kunnen te tonen, de jongeren beginnen te ontbolsteren, Trebel is terug als aanjager... Voor kerstmis staat Anderlecht in PO1.

 • kelly Bernaert

  ocharme ze gaan weer kampioen spelen! Wat is een kinderhand toch snel gevuld daar in brussel.

 • David Van Petegem

  1 keer gewonnen. Een kinderhand is gauw gevuld. Nog een geluk dat ze dit en volgend seizoen geen Europees spelen. Kunnen ze volop werken aan de wederopstanding.

 • Marko Decandt

  Heb al vaak gehoord dat Anderlecht dit jaar PO1 niet zal halen, maar ik keek hierjuist naar de stand. Ze staan maar 4 punten van PO1, kan goed zijn dat ze daar binnen een speeldag of 3 al in staan. Denk dat RSCA ook vooral alle aandacht krijgt met de crisis, mij lijkt het dat andere clubs een zelfde crisis meemaken, gezien slechts 4 punten achterstand.