Uit vrees dat competitie overhoop wordt gezet: volgend seizoen 18 ploegen in 1A?

BELGA

Spelen er volgend seizoen 18 ploegen in 1A? Het is een piste die leeft, om te voorkomen dat de competitie overhoop gezet zou worden door een juridische cascade. Gevreesd wordt immers dat Lokeren en Beerschot-Wilrijk als ‘benadeelden’ in het verweer zullen gaan als KV Mechelen en Waasland-Beveren vrijgesproken zouden worden. “Wij gaan er nog altijd vanuit dat we op 17 mei te horen krijgen dat de procedure van Mechelen afgewezen wordt”, zegt Francis Vrancken, mede-eigenaar van Beerschot-Wilrijk. “Dat is voor ons nog altijd scenario A. Als dat niet het geval is, zullen wij ons daarna beraden.”

De piste van een competitie met 18 - met Mechelen, Waasland-Beveren, Lokeren en Beerschot-Wilrijk - zou kunnen voorkomen dat de competitie achteraf overhoop gezet wordt, vinden sommigen. De kalender wordt immers bekendgemaakt op 1 juli, op een moment dat mogelijk niet iedereen is uitgeprocedeerd. “Deze piste mist elke sérieux”, vindt AA Gent-manager Michel Louwagie, maar onder meer Kortrijkvoorzitter Joseph Allijns is pro.

Vraag is wel hoe het dan moet met de play-offs, als de reguliere competitie al 34 speeldagen zou tellen. En wat met 1B? Spelen daar dan slechts 6 ploegen? De vrees bestaat ook dat de piste met een competitie met 18 alleen maar opgeworpen wordt als opstap naar een competitie met 20 een jaar later.
84 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jo Vans

  Ik lees hier precies veel commentaar van partijdige supporters. Ik supporter voor niet één ploeg. Wat mij ergert is de commentaar van Mr Vrancken en andere Beerschot supporters. Zij verkondigen zich als belanghebbende ploeg maar vanuit sportief standpunt hebben zij helemaal niets te verkondigen. Zij waren tweede, wonnen dus niets. AA Gent als verliezend finalist kan geen aanspraak maken op een Uefa ticket, dus ook Beerschot kan geen aanspraak maken op 1A.

 • Stefaan Van de Velde

  Dit is een scenario dat er nooit kan komen. Als KV Mechelen en Waasland-Beveren zouden veroordeeld worden, zijn ze nog altijd met 16 want dan komen Beerschot-Wilrijk en Lokeren in hun plaats. Indien niet blijven beiden in 1A. Dit is weer een ballonnetje dat opgelaten wordt door iemand die hoopt dat KVM er nog kan onderuit komen.

 • Yannick Ceulemans

  En het probleem is? Als Mechelen en Beveren schuldig worden bevonden, dan moeten ze nog steeds gedegradeerd worden. Wat voor zever is dat nu weer. Ik ben voorstander om terug een competitie met 18 clubs te hebben, maar dan wel zonder de corrupte ploegen er in te houden. (een lijstje waar Moeskroen eigenlijk ook al lang op thuis hoort)

 • wil baken

  Inderdaad beste oplossing! Zo kan iedereen zijn rechten uitoefenen en al die zever hier van wat de rest er van denkt.... Wat was het in Italië allemaal met juve? Men heeft nu eens de ballen om er iets aan te doen. Kvm zowiso naar tweede of derde moeten maar ze hebben het recht te procederen.

 • marc van de poel

  De play offs stoppen zal voor de deelnemers van de PO1 een flinke aderlating betekenen. 5 x vol huis. Kan u rekenen? En gewoonlijk wint toch de beste ploeg. Dus eerder 14 ploegen dan 18 of 20.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00