Twee strafschoppen (eerste onterecht) en Stanciu's pareltje bezorgen bleek Anderlecht de volle buit tegen STVV

Stanciu toonde zijn klasse met een knappe treffer
Photo News Stanciu toonde zijn klasse met een knappe treffer
Een felbevochten driepunter was het vanavond voor Anderlecht tegen een stug STVV. De Brusselaars hadden het negentig minuten lang knap lastig met de Kanaries, maar wonnen uiteindelijk verdiend met 3-1. Al kreeg paars-wit hulp van ref Wim Smet, die hen in de eerste helft een onterechte strafschop toekende. Anderlecht doet dankzij de zege opnieuw haasje-over met Zulte Waregem en nadert tot op twee punten van leider Club Brugge.

Over het eerste bedrijf kunnen we heel kort zijn. Het tempo lag te laag, het veld lag er allerminst goed bij en van doelgevaar was er amper sprake. Dan was er ref Wim Smet die op het halfuur de hoofdrol opeiste. Bolingoli bracht Bruno foutief ten val net buiten de zestien, maar Smet had dat kennelijk anders gezien en legde het leer prompt op de stip. Tielemans nam het geschenk in eerste instantie niet aan en trapte de elfmeter te zwak op de benen van Pirard. In de herneming kon de Anderlecht-youngster Pirard dan toch verschalken: 1-0, een gevleide voorsprong en tevens ook de ruststand.

Dan had de tweede periode toch wat meer in petto. Niet dat het allemaal even hoogstaand was, dat zeker niet. Een verdienstelijk STVV ging op zoek naar de gelijkmaker, maar stuitte op een stukje genialiteit van Stanciu. De Roemeense recordaankoop recupereerde zelf de bal, zette een rush in, kapte zijn bewaker uit en loeierde tot slot de tweede treffer in de verste bovenhoek: 2-0. Gerkens maakte het twintig minuten voor affluiten nog spannend met de aansluitingstreffer, maar Tielemans nam in de slotminuut na een tweede elfmeter alle twijfels weg. Eindstand 3-1.

Een volledig verslag van onze man in het Astridpark leest u op HLN Plus, onze zone exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken voor slechts 2 euro!

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA