Twee speeldagen voor Jordan Mustoe (Westerlo)

Westerlo-speler Jordan Mustoe wordt voor twee speeldagen effectief geschorst. Dat heeft de Geschillencommissie Betaald Voetbal van de Belgische voetbalbond beslist. Mustoe en KVC Westerlo verdedigden zich tegen de schorsing, maar zonder succes.

Het Bondsparket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) had maandag een minnelijke schikking van twee speeldagen voorgesteld aan Westerlo-verdediger Jordan Mustoe, maar die werd geweigerd. Toch kon de Engelsman met zijn verdediging voor de Geschillencommissie geen lichtere sanctie afdwingen dan diegene die hem was voorgesteld. Ook een geldboete van 600 euro werd behouden in de straf.

Al na zestien minuten
Mustoe kreeg zaterdag al na zestien minuten een rode kaart op het veld van AA Gent. Hij tackelde vol door op het been van Buffalo Thomas Foket, waarna scheidsrechter Nicolas Laforge hem uitsloot. Westerlo ging vervolgens met 4-0 de boot in. Door zijn schorsing mist Mustoe de komende twee wedstrijden van zijn club, op 13 februari in eigen huis tegen Racing Genk, en op 21 februari op verplaatsing bij KV Kortrijk.